thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

BUITENLAND. Scorende Batshuayi botst op Zlatan, Napoli speelt Milan helemaal zoek

In Engeland hebben Simon Mignolet en Romelu Lukaku de punten gedeeld in de Mersey Side Derby. Het werd er 1-1, met de twee Rode Duivels in een hoofdrol. Manchester United is de leidersplaats kwijt aan stadsgenoot City, na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij Arsenal. In Duitsland stomen Bayern München en Robert Lewandowski rustig verder. Slachtoffer van dienst was Borussia Dortmund, dat met 5-1 verloor. In Spanje eindigde de Madrileense derby tussen Atletico en Real op 1-1. In Italië veegde Napoli de vloer aan met Milan: 4-0. Een doelpunt van Michy Batshuayi leverde geen punten op voor Marseille tegen PSG.

Premier League: Mignolet en Lukaku delen de punten, Arsenal vernedert United

Manchester City, zonder de geblesseerde Vincent Kompany, zorgde voor dé uitslag van de speeldag door met 6-1 te gaan winnen tegen Newcastle. Dat kwam voor rust op voorsprong dankzij Aleksandar Mitrovic (ex-RSCA), maar Sergio Aguero raasde als een wervelwind over het veld. Voor de rust zorgde hij voor de 1-1, in de tweede helft scoorde de Argentijn er nog eens vier. Kevin De Bruyne tekende voor twee assists én een doelpunt. Newcastle staat laatst in de Premier League, City springt voorlopig naar plaats één. Stadsgenoot United speelt morgen tegen Arsenal. Lees en bekijk het uitgebreide matchverslag hier!

Leicester blijft ook verrassend bovenin meedraaien na een 1-2 overwinning op het veld van Norwich. Jamie Vardy scoorde zijn zevende van het seizoen vanop de stip, Schlupp verdubbelde vlak na rust. Dieumerci Mbokani (ex-RSCA) zorgde met zijn eerste Premier League-goal nog voor de eerredder, maar kon de nederlaag van Norwich niet voorkomen. Ritchie De Laet zat op de bank bij Leicester, dat vierde staat. Norwich blijft dertiende.

Eden Hazard ging alweer pijnlijk onderuit met Chelsea. In eigen huis ging Chelsea met 1-3 de boot in tegen Southampton, dat nochtans een minder seizoen speelt. Willian knalde na 10 minuten Chelsea op voorsprong met een vrije trap, halfweg stond het 1-1 dankzij Davis. In de tweede helft zorgden Mané en Pellè voor de pijnlijke 1-3 eindstand. Lees hier het uitgebreide matchverslag.

Zondag stond de Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool op het programma. Romelu Lukaku tegen Simon Mignolet dus, en of de twee Rode Duivels zich in de kijker speelden. Die laatste hield bij 0-0 zijn ploeg recht met twee geweldige reddingen, Danny Ings bracht de bezoekers even later op 0-1. Geen nood voor Everton, want ook Romelu Lukaku is in grote doen. Vlak voor rust profiteerde hij van geharrewar voor doel om de 1-1 tegeb de netten te trappen. Beide ploegen schieten echter weinig op met het gelijkspel. Everton staat zesde, Liverpool blijft op een teleurstellende twaalfde plek hangen.

Manchester United is zijn leidersplaats kwijt. Het stond bij Arsenal al na twintig minuten 3-0 achter en kwam die klap niet meer te boven. Marouane Fellaini werd aan de rust nog wel in de strijd gegooid, maar ook hij kon het tij niet meer doen keren. Arsenal springt over Manchester United naar de tweede plek, het telt twee punten minder dan leider Manchester City. Lees hier het volledige verslag.

Tottenham kwam tot slot niet verder dan 2-2 bij Swansea. Het haalde wel twee keer een achterstand op. Christian Eriksen wiste de treffer van Andre Ayew en een own goal van Harry Kane uit. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen speelden de hele wedstrijd, Nacer Chadli werd na ruim een uur vervangen. Moussa Dembélé viel na 81 minuten in. De Spurs blijven achtste met dertien punten, Swansea bekleedt een elfde plek met tien punten.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Premier League!

Primera Division: Barcelona opnieuw onderuit, Atletico en Real in evenwicht

Sevilla kende een teleurstellende start in Spanje maar krikte het vertrouwen op met een 2-1-zege tegen het grote FC Barcelona. Krohn-Dehli en Iborra scoorden in het begin van de tweede helft, de aansluitingstreffer van Neymar vanop de stip kwam te laat. in het slot belandde een poging van invaller Sandro nog tegen de paal. Na de 4-1 tegen Celta de Vigo is het al de tweede nederlaag op drie weken tijd voor Barcelona, dat het moet doen zonder de geblesseerden Lionel Messi en Andres Iniesta. In de stand blijft de Catalaanse topclub gedeeld tweede met 15 punten. Sevilla is met acht punten terug te vinden op de 10e plaats.

Revelatie Villareal weet weer wat verliezen is. Na zes wedstrijden zonder nederlaag, ging het zondag met 1-0 onderuit op het veld van Levante. Een vroege rode kaart voor Bojan Jokic en een laat doelpunt van Deyverson bezegelden het lot van de geelhemden. In de vijf grootste Europese competities zijn nu enkel nog PSG, Real, Bayern en zowaar Celta de Vigo ongeslagen.

De topper van de speeldag was de Madrileense derby tussen Atletico en Real Madrid. In een intense pot voetbal kopte Karim Benzema de Koninklijke al na negen minuten op voorsprong. Atletico was niet van plan zich te laten afslachten en trok meteen naar voren. Halfweg de eerste helft kon het zichzelf wel voor het hoofd slaan: Antoine Griezmann miste een penalty. In een bitse wedstrijd waarin uiteindelijk tien gele kaarten vielen, sleepten Atletico en Yannick Carrasco (aan de rust ingevallen) toch nog een punt uit de brand. Vietto was de man die het rood-witte deel van Madrid zes minuten voor tijd deed dansen. Door dat gelijke spel blijft Villareal zowaar leider in de Primera Division. Real staat tweede met een puntje minder, Atletico is vijfde op drie punten van de leider.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Primera Division!

Bundesliga: Bayern vergroot voorsprong, Gladbach wint weer

Borussia Mönchengladbach lijkt zich helemaal te herpakken onder interim-coach en voormalig beloftentrainer André Schubert. Het won tegen Wolfsburg al voor de derde keer op rij en sluipt zo in stand uit de gevarenzone. Deze keer werd het 2-0 na doelpunten van Nortveit en Traore in het laatste kwartier. Thorgan Hazard mocht de laatste minuut invallen voor Raffael. Gladbach haalt 9 op 9 onder zijn interimcoach Schubert.

De topper van deze speeldag werd zondag afgewerkt. Met Bayern München en Borussia Dortmund kijken de nummers één en twee mekaar in de ogen, al was daar nauwelijks iets van te merken. Het werd een heuse walk-over voor de Rekordmeister: 5-1. Naast Thomas Müller (twee stuks) en Mario Götze was er natuurlijk ook de onvermijdelijke Robert Lewandowski. Hij nam twee doelpunten voor zijn rekening, zijn twaalfde in vier matchen. Bayern vergroot daardoor z'n voorsprong in de stand tot zeven punten.

Bekijk hier de Beierse kunstjes van Lewandowski en co.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Bundesliga!

Ligue 1: Lyon wint zuinig

Lyon, één van de tegenstanders van AA Gent in de Champions League, won met 1-0 tegen Reims. Alexandre Lacazette scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen op slag van rust, maar had aanvankelijk ook een penalty gemist in de eerste helft. Lyon-verdediger Bisevac viel vroeg in de eerste helft uit met een blessure. In de stand staat Lyon op een zesde plaats met 15 punten, het haalt daarmee Reims bij in de stand.

Het raadsel waarom Michy Batshuayi geen Rode Duivel is, groeit met de dag. In de topper tegen PSG bracht hij Marseille nochtans met een rake kopbal op voorsprong, maar bij de thuisploeg liep natuurlijk ene Ibrahimovic rond. Met twee penaltygoals vlak voor rust bezegelde Zlatan het lot van een moedig Marseille. Die eerste penalty kwam er trouwens na een terugspeelbal waar Batshuayi aan de basis van lag. Al had het ook anders kunnen lopen: Barrada miste tien minuten na rust een strafschop en in het absolute slot miste Ocampos nog een opgelegde kans. Door die nederlaag blijft Marseille op een zestiende plaats hangen, PSG blijft comfortabel aan de leiding met vijf punten voorsprong op dichtste achtervolger Angers.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Ligue 1!

Eredivisie: PSV wint topper, Belg scoort wereldgoal bij Roda

Anthony Limbombe heeft zaterdag op de 11e speeldag in de Nederlandse Eredivisie zijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt voor NEC Nijmegen. NEC versloeg ADO Den Haag met 4-1. De voormalige speler van Racing Genk, vorig seizoen goed voor 14 doelpunten in de Nederlandse tweede klasse, lukte in de 76e minuut de derde goal voor het team van Ernest Faber.

Tom Van Hyfte was zaterdag eveneens trefzeker in de Eredivisie, goed voor zijn derde goal van het seizoen. Dankzij zijn doelpunt in de 72e minuut kwam Roda JC langszij tegen Cambuur, met Marvin Peersman in doel. De match eindigde op 1-1. Bij Roda bleven Martijn Monteyne en Bram Verbist de hele wedstrijd op de bank. In de stand is NEC zesde met 13 punten. Roda is één plaats lager terug te vinden met 12 punten. Cambuur telt vier punten en is voorlaatste. Bekijk hier de wereldgoal van Van Hyfte!

PSV won dan weer de onvervalste topper bij Ajax met 1-2, al kon het wel geen beroep doen op Maxime Lestienne. Hij ontbrak omwille van familiale omstandigheden. De wedstrijd kende een blitzstart: na zeven minuten spelen opende Gaston Pereiro de score voor de club uit Eindhoven, drie minuten later stelde Amin Younes orde op zaken. Pereiro kon zich elf minuten voor tijd toch tot matchwinnaar kronen toen hij zijn tweede van de middag lukte. Ajax blijft ondanks die nederlaag wel eerste, al moet het die plek nu delen met Feyenoord dat met 1-2 ging winnen bij De Graafschap. PSV klimt naar een vierde plek in het klassement, op twee punten van het leidersduo.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Eredivisie!

Serie A: Nainggolan en Roma winnen overtuigend, Napoli maakt Milan belachelijk

AS Roma heeft het pijnlijk Champions League-verlies tegen BATE Borisov goed verteerd. Het won zondag overtuigend bij Palermo met 2-4. Na een half uur spelen hadden de Romeinen al een 0-3-voorsprong uitgebouwd dankzij Pjanic, Florenzi en Gervinho. Gilardino en Gonzalez brachten nog wat spanning in de wedstrijd, maar alweer Gervinho zorgde voor de eindstand. Radja Nainggolan speelde de hele wedstrijd. Door die overwinning nadert AS Roma tot op twee punten van leider Inter, dat niet verder kwam dan 1-1 bij Sampdoria.

In Turijn haalden ze opgelucht adem. Juventus won voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Bologna was een maatje te klein: het werd 3-1. Door die overwinning springt de regerende kampioen naar een twaalfde plek in het klassement.

Dé uitslag van het weekend viel in San Siro te noteren. AC Milan ging in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Napoli. Al in het openingskwartier had Allan voor de 0-1 gezorgd. Vlak na rust verdubbelde Isigne de score, twintig minuten later legde hij er nog eentje bij. Milan wist niet wat er gebeurde en moest lijdzaam toezien hoe Rodrigo Ely met een own goal de 0-4-eindstand vastlegde. Dries Mertens viel een kwartier voor tijd in. Door die overwinning rukt de club uit Napels op naar een zesde plek in het klassement, op zes punten van leider Fiorentina dat met 3-0 van Atalanta won. Milan blijft elfde met slechts negen punten uit zeven wedstrijden.

Rusland: Hulk zorgt met drie assists voor makkelijke zege Zenit

Zenit Sint-Petersburg, dinsdag nog met 2-1 te sterk voor AA Gent in de Champions League, heeft zaterdag op de elfde speeldag in de Russische voetbalcompetitie een logische 3-0 overwinning geboekt tegen FK Rostov.Igor Smolnikov, Artem Dzyuba en Danny stonden aan het kanon bij de Russische landskampioen.

Rode Duivel Axel Witsel werd in blessuretijd naar de kant gehaald door coach André Villas-Boas. Nicolas Lombaerts bleef de hele wedstrijd op de bank. Mogelijk ondervond de centrale verdediger nog last van zijn enkel, die hij dinsdag bezeerde tegen de Gentenaars.

Voor Zenit was het de eerste zege in vijf competitiewedstrijden. Met 21 punten uit elf wedstrijden klimmen ze voorlopig naar de tweede plaats in de stand, op vijf punten van leider CSKA Moskou, dat bovendien nog een wedstrijd minder op de teller heeft.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Russische Premier Liga!

De Bruyne blijft toveren: alweer goal en twee assists bij City!

© r

Manchester City en Kevin De Bruyne, het lijkt een perfecte match te worden. In de wedstrijd tegen Newcastle zorgde De Bruyne na de rust voor de assists bij de 3-1 en de 6-1 van een onstopbare Aguero, tussendoor scoorde De Bruyne zelf de 4-1. Die goal viel misschien wel met een gelukje, maar de bal ging wel met een perfect boogje in het zijnetje binnen! In zijn derde basisplaats bij City scoort De Bruyne dus zijn derde doelpunt op rij! Sergio Aguero was echter matchwinnaar, de Argentijn scoorde vijf doelpunten.

Mourinho: ‘Als Chelsea me ontslaat, ontslaan ze de beste trainer die ze ooit hadden’

© REUTERS

Chelsea-trainer José Mourinho was bijzonder nijdig in zijn persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Southampton (1-3). ‘Ik denk er niet aan om op te stappen. Als Chelsea me wil ontslaan, ontslaan ze de beste trainer die ze ooit hadden’, liet de Portugees zich na de wedstrijd ontvallen.

‘Op een moeilijk moment zoals dit, moet je niet bang zijn om eerlijk te zijn’ , stak Mourinho zijn monoloog van wal. ‘Ik vind dat de scheidsrechters bang zijn om beslissingen te fluiten tegen Chelsea. We kregen een overduidelijke penalty niet toen het 1-1 stond. Ik weet niet hoe dat komt, maar we worden er wel altijd door gestraft. Niet alleen in Engeland, tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Porto kregen we ook een duidelijke penalty niet. Mijn spelers en de fans verdienen de waarheid. Als de FA mij wil straffen voor deze woorden, dan mogen ze dat gerust doen. Maar ik merk dat ze andere managers niet op het matje roepen’, was Mourinho scherp.

‘De penalty die we hadden moeten krijgen, was een gigantische penalty. Na zo’n beslissing van de scheidsrechter gaat het zelfvertrouwen van mijn ploeg de dieperik in. Bij een eerste negatieve gebeurtenis stort het zelfvertrouwen van mijn ploeg in. Maar mijn spelers staan wel nog steeds achter mij, we hadden het er deze week nog over en het antwoord was eenduidig 'ja'. Of het nog erger kan dan nu? Zeker, als we de volgende wedstrijd verliezen.’

‘Beste trainer uit clubgeschiedenis’

‘Ik loop nooit weg van mijn verantwoordelijkheid’, reageerde Mourinho op de vraag of hij denkt om zijn ontslag in te dienen. ‘Als de club mij wil ontslaan, dan moeten ze dat maar doen. Als ze mij buitengooien, dan ontslaan ze de beste manager die de ploeg ooit gekend heeft. Er zijn managers die op mijn niveau acteren, maar niet beter. Dus geef ik niet op. Ik weet dat ik goed ben ik mijn job, en ik hou van deze club. Ik wil het beste voor Chelsea, en dat is om te blijven.'

Moest ik ontslagen worden is de boodschap dat de resultaten mijn schuld zijn. Op dit ogenblik moeten we aan hetzelfde zeel trekken. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. Ik blijf geloven in een top-vier-plaats, ten laatste in februari staan we er. Opnieuw kampioen worden, is moeilijk. De voorsprong van de rest is daarvoor iets te groot.’