Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 3 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Koffie verkeerd niet goed voor de gezondheid

Ook zo’n fan van die lekkere latte macchiato’s van de Starbucks? Dat snappen we, ze zijn ook heerlijk. Alleen let op de hoeveelheid koffie’s met een behoorlijke hoeveelheid melk, want uit nieuw onderzoek blijkt dat deze cafeïnedrankjes niet heel goed zijn voor de gezondheid.

Verzadigd vet

In dit soort drankjes zit namelijk een hele grote hoeveelheid verzadigd vet. Een man met een normale gezondheid zou eigenlijk maximaal 30 gram verzadigd vet per dag mogen eten, vrouwen minder: slechts 20 gram. In een drankje als een koffie verkeerd zit al snel vijf gram verzadigd vet, zo schrijven onderzoekers van het Imperial College in Londen.

Witte bloedcellen

Door het drinken van drankjes met veel toegevoegde melk kan de kans op een slechte gezondheid toenemen. Verzadigd vet start een proces in het lichaam waarbij meer witte bloedcellen richting je organen en in je bloed trekken. Hierdoor de kans op een hartaanval bijvoorbeeld al veel groter wanneer je film drankjes met verzadigde vetten consumeert. Ook de kans op kanker neemt door het drinken van vette drankjes toe.

Lees ook: ‘Afgemaakte’ Lil’ Kleine op de koffie

Modern

Volgens de onderzoekers gaat de moderne levensstijl van mensen steeds meer hand in hand met een slechte gezondheid. Juist omdat drankjes als lattes zo populair zijn. De nadruk ligt dus volgens hun vooral op het bewustzijn van de hoeveelheid die je nuttigt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.