Direct naar artikelinhoud

Mission Impossible blijft populair in NL'se bioscoop

Na een vliegend(e) start(je) is de 3D-film Pixels met Adam Sandler alweer langzaam aan z'n weg omlaag begonnen. De komedie met sterk plot maar o zo flauwe grappen had maar één weekend nodig om in de top twintig van de Vereniging van Nederlandse Filmdistributeurs van plaats twee naar drie te zakken.

Mission Impossible blijft populair in NL'se bioscoop
Beeld Bo Bridges

Als zodanig legt de megaproductie met een budget van 88 miljoen dollar het ruimschoots af tegen genregenoot TED 2. De net iets minder flauwe film met Mark Wahlberg en zijn grofgebekte Teddy Beer is in z'n derde week in de Nederlandse bioscopen de 2 miljoen euro aan omzet gepasseerd en staat fier bovenaan het wekelijkse lijstje statistieken. Ter vergelijking: Pixels (dat veel matigere recensies kreeg) komt in zijn tweede week tot iets meer een kwart van dat bedrag.

Opvallend is verder dat ook Mission Impossible - Rogue Nation hoge ogen blijft gooien. In alweer de vijfde week dat de film in ons land te zien is kwamen er nog eens twee bioscopen bij die Tom Cruise als actieheld vertonen.

Nieuwkomers in de lijst zijn de kleinere films Victoria en X + Y en American Ultra, Trainwreck en We Are Your Friends. Saillant detail: We Are Your Friends kende in de Verenigde Staten het op twéé na slechtste openingsweekend ooit. Hier in Nederland zette Zaf Efron als dj desalniettemin 166.451 euro om in 79 bioscopen.