Direct naar artikelinhoud

Amsterdamse yogaschool zamelt draagdoeken in voor vluchtelingen

Steffi de Pous en Anna Smit zamelen draagdoeken in voor vluchtelingen. Op 23 september vetrekken ze naar Lesbos om ze uit te delen.

Amsterdamse yogaschool zamelt draagdoeken in voor vluchtelingen
Beeld Marco Okhuizen

Zo'n dertig dozen hebben Steffi de Pous (32) en Anna Smit (36) inmiddels in hun yogastudio aan de Ceintuurbaan staan. Afgelopen weekend startten ze een evenement ('Because We Carry') op Facebook, waarin ze vrouwen opriepen draagdoeken af te geven bij hun yogaschool. Op 23 september nemen De Pous en Smit de doeken mee naar Lesbos, om ze aan Syrische vluchtelingen uit te delen. De doeken moeten het leven van gevluchte moeders makkelijker maken.

Nu al hebben tientallen moeders hun doeken op de post gedaan. Door het hele land zijn alternatieve verzamelpunten gecreëerd. 

De Pous en Smit wilden per se iets doen aan het vluchtelingenprobleem. 'We liepen tegen een muur van machteloosheid op. Deze actie appelleert aan het moedergevoel. Iedereen staat te popelen om mee te doen,' zegt Smit.

Minstens duizend doeken verwacht Smit mee te nemen naar Kos. 'Maar misschien lachen we daar over een paar weken om, en zijn het er vijfduizend.'

Door het succes van de actie zoeken Smit en De Pous dringend een nieuwe opslagplaats, liefst ergens in De Pijp. Dit weekend kunnen de doeken nog in de yogastudio Sukha Yoga worden gestald, maar maandag geven De Pous en Smit weer les en hebben ze de ruimte hard nodig.

Touroperator Corendon is in elk geval schappelijk, zegt Smit. Ze mogen beiden 25 kilo aan bagage meenemen voor vluchtelingen - gratis.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie