Direct naar artikelinhoud
Video

Seedorf vindt zijn restaurants belangrijker dan trainerscarrière

Clarence Seedorf heeft voorlopig weinig ambities om een trainerscarrière vervolg te geven. De voormalig middenvelder wil zich richten op zijn twee restaurants en zijn sociale leven, zo vertelde hij aan het radiostation FunX.

Seedorf afgelopen weekend bij de wedstrijd AZ-Roda JCBeeld ProShots

De 39-jarige vedette weet sowieso niet of hij per se in de voetballerij wil blijven, maar 'ze' zijn nog niet van hem af. Hij noemt zichzelf 'mentaal onafhankelijk' en vindt dat er meer is dan voetbal alleen. ,,Voetbal is de grootste sport ter wereld en dus ook de grootste verantwoordelijkheid sociaal gezien. Daar hebben we zeker nog wat te doen. Ik vind het wel mooi om mijn ervaringen te kunnen delen. Bijvoorbeeld bij mooie projecten of bij een club."

Seedorf is in Nederland om aanstaande zaterdag mee te doen aan een benefietwedstrijd in Alkmaar. Grote sterren als Thierry Henry, Zinedine Zidane en Luis Figo doen ook mee aan het duel. De Laureus All Stars nemen het dan op tegen de Real Madrid Legends, tijdens Kick Off For Good. ,,De jongens die meedoen zijn zich er heel erg van bewust dat ze wat kunnen betekenen voor elkaar, maar ook voor de minderbedeelden. Ze zijn heel enthousiast", aldus de oud-Ajacied.

De opbrengst van de benefietwedstrijd gaat naar de jeugdsportprojecten van de stichting Laureus Nederland, waar Clarence bestuurslid van is.

Seedorf vindt zijn restaurants belangrijker dan trainerscarrière
Beeld EPA
Seedorf vindt zijn restaurants belangrijker dan trainerscarrière
Beeld reuters