Direct naar artikelinhoud

Bayern steunt vluchtelingen met geld, clinic en taallessen

Bayern München gaat een trainingskamp organiseren voor vluchtelingen die in Duitsland verblijven. Ze krijgen te eten, gaan voetballen en krijgen les in de Duitse taal.

Bayern steunt vluchtelingen met geld, clinic en taallessen
Beeld epa

De Duitse Rekordmeister legt donderdag in een verklaring op de website uit waarom het trainingskamp voor vluchtelingen wordt opgezet: ,,Duitsland beleeft de grootste toestroom van vluchtelingen sinds tientallen jaren. Dat vergt een bijzondere uitdaging voor de staat en de samenleving.'' Bayern München wil daarom graag een bijdrage leveren.

Het elftal van Arjen Robben gaat bovendien een benefietwedstrijd spelen die 1 miljoen euro moet opleveren. Dat geld gaat naar de opvang van en hulp aan vluchtelingen. De meeste vluchtelingen komen uit Syrië, waar al jaren oorlog is. Miljoenen mensen hebben huis en haard moeten achterlaten.

De actie van Bayern München komt in navolging van Duitse fans die op de tribune grote spandoeken toonden met daarop leuzen als 'vluchtelingen welkom'.

Asielzoekers op het station van München.Beeld epa

Dortmund en Celtic helpen ook

Supporters van voetbalclub Borrussia Dortmund stelden eerder 220 voetbalkaartjes ter beschikking aan asielzoekers.

De liefdadigheid van Duitse sportclubs beperkt zich niet tot de voetbalwereld. Duitse basketballers doneren samen met de Duitse bond 25.000 euro om vluchtelingen te helpen. Duitsland kent een enorme toestroom vluchtelingen: dit jaar komen er waarschijnlijk zo'n 800.000.

Ook de Schotse voetbalclub Celtic stak al de helpende hand toe. De club doneert alle inkomsten van een benefietwedstrijd die dit weekend toch al op het programma stond aan een goed doel dat vluchtelingen helpt. Welke liefdadigheidsinstelling dat is, is nog niet bekend.