Luister naar

Wereldwijd netwerk christelijke lerarenstudies

Nieuws
Gorinchem – Gouda
Hans Hopman
woensdag 2 september 2015 om 19:52

Woord en Daad en Driestar educatief willen een netwerk van zo’n tien christelijke lerarenopleidingen opzetten in Azië, Zuid – en Midden-Amerika en Afrika.

Driestar educatief gaat daarvoor op zoek naar christelijke opleidingen die bij het profiel van de Goudse school passen. Met een aantal van hen zijn al contacten opgebouwd. Voor de regio’s waar de lerarenopleidingen nog niet aanwezig zijn, ontwikkelt Woord en Daad met partnerorganisatie een strategie om die opleidingen te gaan opzetten.

Het is de bedoeling dat het netwerk binnen vijf jaar operationeel wordt. Per lerarenopleiding – geheel vanaf de grond opgebouwd – zal zo’n vijf miljoen euro gemoeid zijn, denken de initiatiefnemers. Ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad zal hiervoor op termijn fondsen gaan werven. Ook de partnerorganisaties waarvan de scholen deel uitmaken, moeten in het netwerk investeren.

Volgens voorzitter Rens Rottier van Driestar educatief zijn er al zo’n zes bestaande contacten, die in het netwerk kunnen worden ingebracht. Zoals de twee jaar geleden gestarte christelijke lerarenopleiding in de Chinese hoofdstad Peking, opgezet met steun van de Bonisa Zending. En er zijn ook contacten in Zuid-Afrika (Pretoria), Ghana en enkele andere landen.

‘Het is ons verlangen om onze kennis en ervaring over de grenzen te delen’, aldus Rottier. Tegelijk benadrukt hij dat ‘wij straks niet de baas zijn van die tien opleidingsscholen. Het is een wederzijdse relatie, waarin we met en van elkaar proberen te leren.’ De International Class van de Driestar kan daarbij een rol spelen. ‘Van daaruit kan het mooi tot uitwisseling van studenten komen.’

Aan elke lerarenopleiding zal bovendien een onderwijsadviesdienst verbonden zijn, die ook het lager en middelbaar onderwijs gaat begeleiden.

Directeur Jan Lock van Woord en Daad zegt al jarenlang te ‘worstelen’ met het dichtbij brengen van goed christelijk onderwijs bij de kinderen van de doelgroep. Daarom is contact gezocht met Driestar educatief, dat over de nodige expertise beschikt. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Lintjesregen in Vianen. Burgers ontvingen daar uit handen van burgemeester Sjors Fröhlich een koninklijke onderscheiding.

Van dominees tot pleegouders; van 29 tot 98. Ruim drieduizend mensen kregen een lintje, vooral mannen

TV-presentator Yvon Jaspers en sopraan Tania Kross. Maar ook: organist Jaap den Hertog en voedselbank-vrijwilliger Tetsje Feenstra. Duizenden Nederlanders kregen vrijdag een lintje; ook ND-lezers werden verrast.

Tijdens haar werkbezoek aan Emmen in 1958 ontvangt koningin Juliana een blikken trommel met raathoning van de tachtigjarige imker J. Jeuring.

Dankzij een voorvader van Willem-Alexander ligt Ter Apel niet in Drenthe. Dat vonden de Drenten niet fijn

De Oranjes hebben op vele wijzen hun stempel op Drenthe gedrukt. Zonder Willem I had Ter Apel bij Drenthe behoord, inclusief het opvangcentrum voor asielzoekers.

De Q-koorts is aangetroffen op een boerderij met melkschapen.

Q-koorts in Gelderland: hoe groot is het risico voor de mens? Vier vragen

Voor het eerst sinds 2016 is in Nederland Q-koorts aangetroffen bij Nederlandse melkgeiten en melkschapen. De bacterie besmette in het verleden duizenden Nederlanders, van wie een deel jaren later nog worstelt met de medische nasleep.

Leerlingen van een vmbo-school worden getoetst bij het landelijk praktijkexamen mobiliteit en transport.

Praktijkonderwijs en vmbo kampen met forse daling leerlingenaantallen, doorstroomtoets lijkt oorzaak

Er zijn sterke aanwijzingen dat de nieuwe doorstroomtoets in groep 8, die de kansengelijkheid in het onderwijs moet bevorderen, leidt tot een forse daling van het aantal leerlingen dat naar het praktijkonderwijs of het vmbo gaat.

Marielle Paul: liefst vaste docenten.

Externe docent bijna twee keer zo duur

Den Haag

Als de gemeente de hele buurt erbij betrekt, en eerlijk communiceert over de knelpunten, komt nieuwbouw sneller op gang.

Zo krijgen gemeenten nieuwbouw sneller van de grond. 'Betrek niet alleen directe buren erbij'

Woningzoekers moeten door bezwaren van mondige burgers langer wachten op een huis. Hoe kan een gemeente nieuwbouw sneller op de rit krijgen? Vier tips van experts.