© Photonews

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

US OPEN. Goffin heeft vijf sets nodig in tweede ronde

David Goffin heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de derde ronde van de US Open. Onze landgenoot had vijf sets nodig tegen de Litouwer Ricardas Berankis, het nummer 78 van de wereld. Setstanden waren: 5-7, 6-4, 3-6, 6-2, 6-1.

jvh

US Open: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

De 24-jarige Goffin had 3 uur en 22 minuten nodig om af te rekenen met Berankis. Om een plaats in de achtste finales mag veertiende reekshoofd Goffin het hardcourt van Flushing Meadows op voor een duel tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-23). Die had in een Spaans onderonsje met Pablo Carreno Busta (ATP-54) eveneens vijf sets nodig: 4-6, 6-4, 6-0, 2-6, 6-4. Goffin stond twee keer eerder tegenover Bautista Agut, twee keer ook op hardcourt, en moest beide keren het onderspit delven. De laatste keer gebeurde dat in februari 2013 in de zestiende finales in Dubai.

Later op de dag slaagde Goffin er in het dubbelspel weliswaar niet in zich voor de tweede ronde te plaatsen. Aan de zijde van de Oostenrijker Dominic Thiem moest de 24-jarige Luikenaar in 1 uur en 28 minuten een 6-3, 3-6, 6-3 nederlaag ondergaan tegen de Amerikanen Michael Russell en Donald Young. Het was de derde keer dat Goffin een duo vormde met de 21-jarige Thiem. Vorige maand gingen ze er ook in Montreal en Cincinnati in de eerste ronde uit.

Van Uytvanck ook uitgeschakeld in eerste ronde dubbelspel

Iets eerder werd Alison Van Uytvanck uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel. Samen met de Australische Daria Gavrilova moest de 21-jarige Vlaams-Brabantse in 2 uur en 8 minuten met 2-6, 6-4 en 6-0 de duimen leggen voor de Kazachse Yaroslava Shvedova en de Australische Casey Dellacqua. Shvedova en Dellacqua vormen het vierde reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer