Vrouw wurgde haar echtgenoot met riem

De van doodslag op haar echtgenoot Didier Francq (54) beschuldigde Nathalie Delmotte (48) staat vanaf donderdag terecht voor het Henegouwse hof van assisen. Donderdag wordt de jury samengesteld, maandag om 9 uur start het proces ten gronde. De feiten speelden zich op 30 mei 2012 af in Charleroi.

sdv

Na twee huwelijken was Francq weer bij zijn moeder gaan inwonen. Die woonde in een appartement in het gebouw waar ook Delmotte woonde. Het koppel trouwde eind 2006. Delmotte kwam echter niet overeen met haar schoonmoeder, die haar ervan beschuldigde enkel geïnteresseerd te zijn in het geld van zijn zoon - Francq had een grote som geld geërfd van zijn laatste schoonvader.

Er was vaak ruzie en de twee waren regelmatig dronken, volgens de dochter van het slachtoffer. Naasten zeggen dat het verschillende keren tot geweld kwam.

Delmotte, die drie kinderen heeft, kende haar hele leven al een problematische omgang met alcohol.

Ook op de dag van de feiten waren zowel Francq als Delmotte onder invloed van alcohol, is uit de toxische analyse gebleken. Ze begonnen elkaar te beledigen en slagen toe te dienen, in de aanwezigheid van een neef van de beschuldigde. Toen haar echtgenoot uit de keuken stapte, heeft ze zich op hem geworpen om hem te wurgen. Volgens de vaststellingen van de wetsdokter heeft ze een band, waarschijnlijk een riem, gebruikt om hem te doden.

Op 31 mei 2012 werd ze aangehouden voor doodslag, en bijna vier maanden later werd ze onder voorwaarden vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen