Dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark

© hvn

© hvn

© hvn

© hvn

© hvn

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

In het Brugse Boudewijn Seapark is op 25 juli een dolfijntje geboren. Dat meldt het attractiepark woensdag. Het kalfje kreeg de naam Moana.

gjs

Dolfijn Roxanne beviel eind juli van een vrouwtje, Moana. Deze naam is een Hawaïaanse verwijzing naar Moana’s grote broer, dolfijn Ocean. Moana verblijft samen met mama Roxanne in het kraambassin van het dolfinarium. Om moeder en kalfje alle nodige privacy en rust te geven, zijn beide voorlopig niet door het publiek te bezoeken.

Moana zal nu ongeveer twee tot drie jaar zogen bij Roxanne. Na zes maanden wordt de melk afgewisseld met een visdieet. Wanneer precies Moana voor het publiek zal te zien zijn, wordt later meegegeven.

De eerste weken zijn cruciaal voor een dolfijn, omdat het immuunsysteem nog heel zwak is. De jongste jaren moet Boudewijn Seapark al een paar keer afscheid nemen van een jong kalfje. Vorig jaar was dat nog het geval met dolfijn Origi, die geboren werd tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en genoemd werd naar spits Divock Origi.

Het attractiepark is wel verheugd met deze geboorte. Boudewijn Seapark werkt voor het Europese fokprogramma EEP mee aan het voortbestaan van tuimelaars.