© John Peters Fotografie

Dode in Roermond was vermoedelijk Italiaanse zware crimineel

De man die vorige week dood werd aangetroffen in Roermond is mogelijk een Italiaan van twintig. Zijn vingerafdrukken zitten in een databank, maar zijn gekoppeld aan meerdere namen. Als één van de namen klopt, is de man lid van een bende die wordt gelinkt aan homejackings en bankovervallen in België en Duitsland.

NV/Belga

“De identiteit staat nog niet vast. Er loopt nog grondig onderzoek naar”, zegt woordvoerder Bruno Coppin van het parket van Limburg.

Jaguar

De 41-jarige Silvio uit Maasmechelen, bekend van de Italiaanse familie Aquino waarvan enkele leden in een groot cocaïneproces in Hasselt terechtstaan, werd vorige donderdagmiddag in de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek klemgereden en doodgeschoten.

Ruim drie kwartier later zagen twee ambulanciers een man liggen op de pechstrook van de A73. Toen de hulpverleners stopten om de man te helpen, sprongen drie onbekenden in een beige Jaguar en reden weg. Dit voertuig zou ook bij de feiten op Silvio Aquino opgemerkt zijn. De identiteit van de man was niet gekend.

Voor het opsporen van zijn identiteit werden zijn vingerafdrukken genomen en in een database gestopt. Uit zo’n database kan mogelijk een identiteit naar voren komen, maar dan is het nog niet definitief zeker dat om deze persoon gaat. Mensen kunnen immers altijd aliassen gebruiken.

Het proces Aquino, met 37 verdachten die zich moeten verantwoorden voor hun rol bij de smokkel van 2,4 ton cocaïne vanuit Latijns-Amerika, wordt normaal gezien maandag 7 september in Hasselt verder gezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER