© VRT

Onweer trekt over Vlaanderen: Wandelaar overleden, 2.000 gezinnen zonder stroom

In Erpe-Mere hebben de zware onweders die over ons land trekken een dodelijk slachtoffer geëist. Een wandelaar kwam in het Blauwbos terecht onder een omgewaaide boom. In Dendermonde zaten tussen de 1.000 en 2.000 gezinnen dan weer een tijdlang zonder stroom na een panne in een 25-tal distributiecabines.

Belga

Het dodelijke ongeval gebeurde in het Blauwbos in Erpe-Mere. Het slachtoffer is een vrouw, een veertiger uit Zottegem.

Het koppel was mogelijk gaan wandelen in het bos, zegt burgemeester Hugo De Waele. "Het is nog niet duidelijk hoe alles gebeurd is, maar de man is hulp gaan zoeken. Hij is binnengestrompeld (in een café in de omgeving) met een hoofdwonde en was heel verward. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is later levenloos onder de boom aangetroffen." De man verkeert niet in levensgevaar.

Elektriciteit

De elektriciteit in de ruime omgeving van de Noordlaan in Dendermonde viel uit om 15.20 uur. Volgens de website van Eandis gaat het om tussen de 600 en 2.000 getroffen klanten in het centrum van de stad, onder meer in de Bijlokestraat, Damhof, Donckstraat, Ros Beiaardstraat, Vijverstraat, Gentsesteenweg, Kerkstraat, Nachtegaalstraat en Tuinwijk.

De elektriciteit in de ruime omgeving van de Noordlaan in Dendermonde viel uit om 15.20 uur. Rond 16.50 uur was er opnieuw stroom voor het grootste deel van de getroffen klanten en rond 17.35 uur hadden de laatste gezinnen opnieuw stroom.

Blikseminslag

Het onweer in Oost-Vlaanderen zorgde voor talrijke oproepen bij de brandweerkorpsen, maar de wateroverlast bleef beperkt. In Oudenaarde moest de brandweer water wegpompen uit de kelder van het AZ en elders in de Vlaamse Ardennen stonden straten blank en kwamen bomen op de rijweg terecht. De brandweerzone Vlaamse Ardennen (Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse en Zottegem) kreeg een vijftigtal oproepen.

In Melle brak er brand uit in een kantoor van AXA na een blikseminslag. "Enkele aanwezige personen startten zelf met de bluswerken in afwachting van de komst van de brandweer. In totaal bevonden er zich op het ogenblik van de blikseminslag 16 personen in het kantoor. Onder hen drie werkgevers, twaalf werknemers en een klant. Iedereen kon het gebouw verlaten en niemand raakte gewond", zegt de lokale politie. De schade bleef beperkt tot een deel van het dak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER