Discotheek Noxx verandert van koers en krijgt nieuwe naam

© if

Enkele dagen nadat de sluiting van de bekende Antwerpse discotheek Noxx werd aangekondigd, blijkt maandag dat er op dezelfde locatie een nieuw concept - met de naam IKON - de deuren zal openen. Er zal meer op evenementen worden gefocust, klinkt het bij het management. De minimumleeftijd wordt opgetrokken naar 21.

sdv

Noxx - gelegen aan het Straatsburgdok - bestond ongeveer acht jaar en kende een tweetal jaar geleden nog een faillissement. Nu kiest het management voor een nieuwe aanpak, onder de naam IKON.

IKON wil een breed aanbod brengen wat betreft elektronische muziek. Ook mode, kunst en gastronomie kunnen een rol gaan spelen. Verder wil men IKON meer als evenementenlocatie gebruiken, voorlopig in twee zalen, al komt er mogelijk nog een derde bij. De minimumleeftijd wordt opgetrokken naar 21 jaar, voor de aanpalende Skyclub blijft die 18 jaar.

Voor het nieuwe concept werd in zee gegaan met de Inventus Group, een recentelijk opgestarte Antwerpse evenementengroep die ook over Labyrinth Club en het privé- en zakenevenementenbureau JetSet Events beschikt. “We zijn bewust op zoek gegaan naar een partner die naast nightlife ook sterk georiënteerd is op evenementen. Het label ‘club’ schrok mogelijk bedrijven wat af om evenementen te organiseren, en dat kan met IKON worden aangepakt”, zegt medewerker Tom Swerts.

Er werkten zo’n 50 personen voor Noxx, waaronder een aanzienlijk aantal interimmedewerkers. De vaste personeelsleden kunnen mee overstappen, maar voor de interimmers zal de tewerkstelling mee afhangen van het aantal evenementen.

De opening van IKON is voorzien voor 19 september, met de artiesten Claptone en Lost Frequencies. In de komende maanden staan The Crookers, Pan Pot, Don Diablo, Sunnery James & Ryan Marciano en Tchami op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen