© *

Amerikaanse 'held' op Thalys-trein: 'Ik dacht dat ik het niet ging overleven'

Eén van de mannen die vorige week een aanslag op een Thalystrein kon verhinderen, getuigt nu voor de eerste keer. Het gaat om de Amerikaanse professor Mark Moogalian (51), die al 20 jaar in Parijs woont en gewond raakte door een kogel.

wbellemans

Moogalian was bij de eersten om in te grijpen, toen de de Marrokaan Ayoub El-Khazzani (26) een wapen bovenhaalde op de trein en een eerste heldhaftige passagier kon verschalken. De Amerikaan had de dader al in de gaten toen hij met een sporttas in het toilet verscheen en waarschuwde zijn vrouw. Mooglian slaagde er vervolgens in om een wapen af te pakken, maar werd met een kogel van een ander wapen getroffen.

Na meer dan een week in het ziekenhuis, is Moogalian terug aan de beterhand. Er was even twijfel dat de man verlamd ging blijven, omdat de kogel ook een zenuw in zijn rug had geraakt. 'Een onvoorstelbare kracht duwde me achteruit', getuigt Moogalian. 'Ik dacht niet ik het zou overleven. Ik keek mijn vrouw Isabelle aan en dacht dat het de laatste keer was dat ik haar zag.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER