Direct naar artikelinhoud

Estafetteteam met Schippers naar finale 4x100

Het Nederlandse vrouwenestafetteteam heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de 4x100 meter bij de WK atletiek in Peking. Het kwartet, met wereldkampioene Dafne Schippers als tweede loopster, eindigde als derde in de serie en die klassering was voldoende voor een finaleplek. Oranje noteerde bovendien een Nederlands record van 42,32 seconden.

Nederlandse estafetteteamBeeld anp

Het was even de vraag of Schippers voldoende hersteld zou zijn na de inspanningen op vrijdag, toen ze het goud veroverde op de 200 meter in een fabuleus Europees record. De Utrechtse kwam echter gewoon de baan op.

Nadine Visser had een prima start en gaf het stokje over aan Schippers, die in ijltempo het rechte stuk liep naar derde loopster Naomi Sedney. Die had een goede wissel met slotloopster Jamile Samuel. De tijd van de Nederlandse ploeg was de vierde van alle deelnemende landen in de series.

Jamaica zette de beste tijd neer: 41,84. De Verenigde Staten klokte de tweede tijd (42,00) en het team van Trinidad en Tobago de derde (42,24). De finale is zaterdag om 14.50 uur.

Het vorige Nederlandse record bedroeg 42,40 en werd vorig jaar juli in Lausanne gelopen. Schippers en Samuel maakten toen ook deel uit van het team.