© AFP

Bolt komt in actie op 200m, Gatlin loopt 100m op Memorial Van Damme

Het Jamaicaanse sprintfenomeen Usain Bolt treedt op de 39e editie van de Memorial Van Damme, die plaatsvindt op 11 september, aan op de 200 meter. De Amerikaan Justin Gatlin zal op de slotmeeting van de Diamond League op de 100 meter in actie komen, op die afstand staat hij namelijk aan de leiding in de DL-stand. Dat meldden de organisatoren vrijdag.

dgs

Bolt, die op het WK in Peking zowel op de 100 als 200 meter Gatlin klopte in de strijd om het goud, zal het in Brussel dus niet opnemen tegen zijn Amerikaanse rivaal. Op de 200 meter snelde Bolt donderdag naar een chrono van 19.55, goed voor een beste wereldjaarprestatie.

In totaal heeft ‘Lightning Bolt’ nu al tien wereldtitels op zijn palmares staan. In Peking behaalde de Jamaicaan zijn vierde gouden medaille op rij in de 200 meter na Berlijn 2009, Daegu 2011 en Moskou 2013.

Drie andere kersverse wereldkampioenen zullen verder naar Brussel afzakken. Zo bevestigde de Keniaan Julius Yego, die goud veroverde in het speerwerpen, zijn deelname. Ook de Canadees Shawnacy Barber (polsstokspringen) en de Cubaanse Caterine Ibarguën (verspringen) zullen met een wereldtitel op zak naar de Memorial Van Damme komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer