Kimmer Coppejans (archiefbeeld) © EPA

Coppejans vlot naar derde kwalificatieronde US Open, Gigounon uitgeschakeld

Kimmer Coppejans (ATP-104) heeft zich dinsdag in New York vlot voor de derde en laatste kwalificatieronde van het US Open geplaatst. Het Belgische zevende reekshoofd had amper 58 minuten nodig voor een 6-4, 6-2 zege tegen de 2m08 grote Amerikaan Reilly Opelka (ATP-1.024). De Henegouwer Gigounon verloor van de Italiaan Thomas Fabbiano en is uitgeschakeld.

dgs

Om een plaats op de hooftabel neemt Coppejans het vrijdag op tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-131). Die versloeg de Rus Alexander Kudryavtsev (ATP-164) in drie sets: 6-4, 6-7 (5/7) en 6-4. De 34-jarige Melzer is een voormalige toptienspeler en winnaar van vijf ATP-toernooien, het laatste in 2013 (Winston-Salem). In april en mei 2011 stond hij achtste op de wereldranking.

Coppejans kan zich voor de tweede keer in zijn nog jonge loopbaan voor een Grand Slam plaatsten. Eerder dit jaar kwalificeerde hij zich voor Roland Garros, een toernooi dat hij in 2012 bij de junioren won. In de andere grandslamtoernooien kwam hij nog niet eerder voorbij de eerste kwalificatieronde.

Germain Gigounon uitgeschakeld

Germain Gigounon (ATP-187) heef zich donderdag niet voor de derde en laatste kwalificatieronde van het US Open kunnen plaatsen. De 26-jarige Henegouwer moest in 1 uur en 34 minuten met 4-6, 6-1 en 6-1 het onderspit delven voor de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-188).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer