Direct naar artikelinhoud

Het Weer: zonnig en zeer warm

30 graden en flink zon: het wordt vandaag warm.

Het wordt echt weer om in de file te staan op weg naar het strand.Beeld anp

Het wordt vandaag erg warm. De temperatuur stijgt in de kustgebieden naar 26 tot 29 graden en verder landinwaarts tot lokaal 30 tot 32 graden. Daarbij schijnt de zon flink, al drijven er ook wat hoge wolkenvelden over. Er kunnen stapelwolken ontstaan. Het blijft overdag droog. Er waait een matige wind uit het zuidoosten tot zuiden, kracht 3 of 4.

In de namiddag en avond draait de wind in het westen naar zuidwest en zorgt daar dan voor afkoeling. Vanavond neemt de bewolking overal toe en in de nacht kan er een onweersbui vanuit Frankrijk over het land trekken. Op veel plaatsen blijft het echter nog droog en er zijn ook opklaringen. De minima komen uit rond 18 graden.

Dinsdag komen er tegen de ochtend meer regen- en onweersbuien in het westen van het land, die zich overdag verplaatsen naar het oosten. Voor de buien uit kan het langs de oostgrens nog 24 of 25 graden worden. In de westelijke helft van het land wordt het 20 tot 23 graden. Als de buien zijn gepasseerd, breekt later in de middag weer de zon door. Er waait dan een matige of vrij krachtige westelijke wind, kracht 3 tot 5. Woensdag is het meest droog en zijn er zonnige perioden. Het maximum komt uit tussen 21 en 25 graden.

Donderdag gaat het kwik opnieuw flink omhoog en wordt het zomers tot tropisch warm.