Graanveld afgebrand door spelende kinderen

Een zware brand heeft zondagnamiddag een groot veld gerst vernield in de Gielessestraat in ‘s-Gravenvoeren. Rond 14 uur begon het droge graan te branden. Door de wind verspreidde de brand zich letterlijk als een lopend vuurtje, aan 10 meter per seconde. In geen tijd stond zeven hectare graan in lichterlaaie.

MaW

Vier brandweerkorpsen bestreden de veldbrand. Brandweermannen van Voeren, Bilzen, Lanaken en het Nederlandse Eijsden konden het lopende vuur stoppen. Vooral de bosbrandweerwagen van bewees zijn dienst

“Zo werd vermeden dat de brand ook de graanvelden in Nederland aantastte. De vernielde gerst is eigendom van een Nederlandse mevrouw die dit verkoopt aan de brouwerij voor Gulpener bier. Die pils wordt gebrouwen met streekeigen graan”, zegt burgemeester Huub Broers van Voeren.

De vergoeding van de schade wordt een zaak voor de verzekeringen (familiaal). Mogelijk ontstond de brand door spelende kinderen. Enkele jongens waren in de buurt van het akker met gerst geweest. De politie is bezig met het onderzoek. Er zou geen sprake zijn van kwaad opzet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen