© gva

Lierse verliest met 0-2 van Al-Shabab

Eén week voor zijn eerste competitiematch in Koksijde liep Lierse in zijn generale repetitie op het eigen Lisp op een 0-2 verlies tegen Al-Shabab.

Kurt Guldentops

Lierse trad nog aan zonder Habarugira en Masika, die beiden met een enkelletsel worstelden. De Braziliaanse tester Thiago verscheen aan de aftrap en liet zich in de eerste 45 minuten ook veelvuldig opmerken. Zo dwong hij de bezoekende doelman Alowais met een gemeten vrijschop tot een geweldige redding en dreigde hij minuten later met een plaatsbal. Verrassend genoeg waren het de bezoekers die de score openden langs Ahmed na een misverstand in de thuisdefensie. Met een poging van Thiago in het zijnet en een knappe kopbal van Tahiri verdienden de Pallieters halfweg minstens een gelijkmaker.

Na de pauze verwaterde het spel bij de Lierenaars en waren de kansen ook schaarser. Toen Gumezi er halfweg de tweede helft 0-2 van maakte, was de kous helemaal af bij de thuisploeg. Ook al omdat Roulez een uitgelezen mogelijkheid nog in het zijnet mikte.

LIERSE: Van der Helm, Bougrine, Diaby, Poelmans (33’ Kofi), Yakubu, Ankomah (46’ Annor), Sabaouni, Allach, Diomande (72’ Chair), Tahiri (65’ Benson), Thiago (61’ Roulez).

DOELPUNTEN: 21‘ Ahmed 0-1, 72’ Gumezi 0-2.