© BELGA

Lokeren houdt Zebra’s op gelijkspel

Het duel op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League tussen Lokeren en Charleroi leverde geen winnaar op. De wedstrijd eindigde op 2-2.

vtvn

Lokeren had voor rust doorlopend de bal, maar mistte een portie creativiteit om echt tot kansen te komen. Charleroi speelde voornamelijk op de omschakeling en kwam op het uur op voorsprong. Roman Ferber draaide knap weg en haalde verwoestend uit: 1-0. Lokeren bleef voor de aanval kiezen en werd daarvoor beloond. Evariste Ngolok kreeg na chaos in de zestien de bal in de voeten en trapte door een bos van benen de 1-1 binnen.

De Zebra’s kwamen het best uit de kleedkamer en dwongen Lokeren in het defensief. Na goed een uur werden de bezoekers beloond. Neeskens Kebano bracht de bal voor doel en Dieumerci Ndongala kopte overhoeks binnen. Meteen daarna stond de 2-2 op het bord. Een schot van Eugene Ansah werd door Parfait Mandanda afgeweerd in de voeten van Sergiy Bolbat, die de bal van dichtbij in doel legde.

okeren kreeg nog de beste kansen op de 3-2, maar de pegel van Marko Miric strandde op de lat en Bolbat trapte in de extra tijd alleen voor Davino Verhulst onbegrijpelijk naast.

Opvallend: Damien Marcq kwam vol neer op zijn rug en hoofd, en bleef lange tijd liggen. De fans van Lokeren toonden zich niet sportief en riepen: "Hij is dood".

Belangrijkste fases:

12’ Als Patosi een vrije trap mag nemen, letten we toch even op. De bal lag evenwel aan de punt van de rechthoek, een voorzet was beter geweest, maar de Zuid-Afrikaan besluit op Mandanda.

15’ GOAL. Ferber krijgt de bal op de rand van de box aangespeeld door Marcq, maakt zich los van Ingason en haalt dan hard uit met rechts. Strak over de grond en in het hoekje. Knappe goal van de jonge Belg.

24’ Ferber neemt een diepe bal knap aan met rechts en schiet met links, Verhulst moet plat. De nieuwe spits van Charleroi laat wat zien.

25’ GOAL. Na hoekschop komt de bal bij Ngolok, hij trapt de bal door een bos van benen tegen de netten.

65’ GOAL. Kebano brengt de bal voor doel, Ndongala kopt aan de tweede paal overhoeks binnen.

67’ GOAL. Het is alweer 2-2. Een afstandsschot van Ansah wordt door Mandanda afgeweerd in de voeten van Bolbat, die de bal van dichtbij in doel legt.

70’ Kebano kan de bal in de kluts bij Pollet brengen, die schiet tegen een Lokers been aan. Het gaat plots snel.

75’ Damien Marcq komt vol neer op rug en hoofd en blijft lang liggen. Even snakken naar adem en groggy.

84’ Miric neemt de diepe bal van Maric heel mooi op de slof, keihard tegen de lat.

95’ Martos verspeelt lullig de bal en dan wordt Bolbat alleen op doel af gestuurd, hij mist alleen voor Mandanda, een uitgelezen kans om alsnog 3 punten thuis te houden.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL