Man die kinderen uit raam gooide had contactverbod

© dhnet

De 38-jarige man die zaterdag de twee kinderen van zijn partner verwondde in Schaarbeek, had een verbod om in een straal van 300 meter te komen van het huis waar de vrouw en haar kinderen woonden. Ondertussen zijn beide slachtoffers buiten levensgevaar. De verdachte werd ondervraagd en is zondagmiddag opgenomen in de gevangenis van Vorst.

sdv

Na een ruzie met zijn partner gooide de man zaterdag haar zesjarige dochter uit het raam van de tweede verdieping. Haar zevenjarige broer die via de geveltrap naar beneden rende, duwde hij van de ballustrade van de eerste verdieping. Beide kinderen werden ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De moeder was in shock.

'Ondertussen is het meisje geopereerd en is ze buiten levensgevaar', zegt Laurens Dumont van het parket van Brussel. 'De jongen heeft nooit in levensgevaar verkeerd.'

Persagentschap Belga vernam uit betrouwbare bron dat de vrouw eerder al een klacht voor slagen en verwondingen had neergelegd tegen haar partner, die een verbod kreeg opgelegd om binnen een straal van 300 meter rond het huis te komen. Maar volgens de buren kwam de man er toch geregeld over de vloer, wat dikwijls tot ruzie leidde. O.A. was ook voor verschillende andere feiten gekend bij de politiediensten. Zaterdagavond is de man ondervraagd door de politie en zondagochtend door de onderzoeksrechter. Zondagmiddag omstreeks 15 uur is hij opgenomen in de gevangenis van Vorst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen