TreinTramBus voert actie tegen uitblijven Spartacustram

© De Lijn

Een twintigtal actievoerders van TreinTramBus heeft zondagnamiddag in Munsterbilzen actie gevoerd tegen het uitblijven van de tramverbinding tussen Hasselt en Maastricht. De organisatie hekelt dat het project sinds november 2014 stil ligt rond de problemen met de Wilhelminabrug in Maastricht en is ook niet gelukkig dat een gedeelte van het traject gebruikt wordt om met een spoorfiets op te rijden.

Sinds 1 augustus kan er op de voormalige spoorlijn 20 tussen Hasselt en Maastricht op een traject van 6 kilometer met zulke railbikes gereden worden. Met het toekennen van de concessie voor drie jaar ziet TreinTramBus een zoveelste hinderpaal voor een snelle realisatie van het Spartacusplan opduiken. Niet alleen de Wilhelminabrug, maar ook de opheffing van een aantal overwegen op de spoorlijn 34 tussen Diepenbeek en de vertakking in Beverst moeten momenteel nog gerealiseerd worden.

'Dat is inderdaad één van de problemen die moeten worden opgelost. Er zijn wel nog alternatieven om naar het station van Maastricht te komen, desnoods om het centrum heen. Voor de andere problemen tussen Bilzen en Diepenbeek moet Infrabel de overwegen vervangen door bruggen en tunnels en ook daar is nog geen actie te bespeuren', aldus Jan Vanseveren van de beweging voor beter openbaar vervoer.

De organisatie kreeg het verbod om hun spandoeken aan de railbikes te bevestigen van de uitbater van de nieuwe attractie. Die was ook niet gelukkig met het feit dat hij zonder waarschuwing geconfronteerd werd met de actievoerders.

'Wij hebben geïnvesteerd in deze nieuwe attractie voor Munsterbilzen die het imago van de stad moet opkrikken', liet de uitbater van Railbike Limburg, Jimmy Van Sutendael, weten. Hij verwacht het eerste jaar 10.000 bikers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen