Hier is een selfiestick (niet) toegelaten

© Shutterstock

Ga je binnenkort op vakantie en neem je een

selfiestick mee? Dan is de kans groot dat je hem op bepaalde plaatsen niet mag gebruiken. Dankzij een nieuwe site, die de toepasselijk naam ‘Can I Bring My Selfiestick’ meekreeg, kan je op voorhand gedetailleerd opzoeken waar het accessoire al dan niet verboden is.

vwh

Wie de site, opgesteld door een Brits bedrijf dat tickets verkoopt, raadpleegt kan ingeven waar hij naartoe wil. Ook het gebouw of evenement dat je wenst te bezoeken kan opgezocht worden. Per zoekopdracht krijg je een fotofiche en een simpele ‘Yes’ of ‘No’. Sommige antwoorden worden gevolgd door drie puntjes. Van Buckingham Palace in Londen mag je bijvoorbeeld wel kiekjes maken met behulp van een selfiestick, maar binnen in het paleis is het attribuut niet toegelaten. In de pretparken van Disney krijg je overal een ‘No’.

Verder zien ze je aan het Colosseum in Rome niet graag komen met je stok, net als in het Guggenheim Museum en het Paleis van Versailles. Selfiesticks rond en in de Eiffeltoren, Big Ben, Tate Modern, Alcatraz en de Burj Khalifa kunnen wél.

Doe zelf de test waar je met je selfiestik (niet) naar binnen mag via: www.canibringmyselfiestick.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer