Ongevallen veroorzaken file E40 richting kust

© Nancy Van Parys

© Nancy Van Parys

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie ongevallen op de E40 in Drongen en Nevele zorgen zondagvoormiddag voor file in de richting van de kust. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de Oost-Vlaamse wegpolitie. De wachttijden lopen op tot meer dan een uur. Er zijn verschillende gewonden, van wie twee zwaargewond.

De eerste twee ongevallen gebeurden tussen 9 en 10 uur in de richting van de kust. In Nevele belandde een personenwagen op zijn dak naast de snelweg na een aanrijding met een ander voertuig. In de wagen zat een Nederlands gezin. De bestuurder raakte zwaargewond en vier andere inzittenden raakten lichtgewond. De rijbaan in Nevele is inmiddels vrijgemaakt.

Motorrijder

In Drongen raakte bij een aanrijding tussen een motorfiets en een auto de bestuurder van de motorfiets zwaargewond. De passagier op de motor liep lichte verwondingen op. In de file door het ongeval gebeurde rond 11 uur een kop-startaaanrijding tussen drie voertuigen. Daarbij raakte niemand ernstig gewond maar in Drongen is nu de linker- en middenrijstrook versperd. Er staat een file vanaf Sint-Denijs-Westrem tot Drongen.

Het verkeer op lange afstand moet niet langer omrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen