Direct naar artikelinhoud

'Laat alle homo's uitdragen: 'All Heterosexuals Are Bastards!''

Homovriendelijkheid is volgens briefschrijver Dam Weijers vaak maar een dun laagje vernis.

'Laat alle homo's uitdragen: 'All Heterosexuals Are Bastards!''
Beeld Koen van Weel

De homocultuur in de Reguliersdwarsstraat, die tussen 1975 en 2000 door homo's groot is gemaakt, staat steeds verder onder druk. Het is nu een soort yuppenstraat, met naar homo's starende mensen. Tien jaar geleden was dat staren ondenkbaar, terwijl er toen meer te staren viel.

'Homo's, homo's!'
Ik draag als homo vaak hotpants. Daar heb ik het figuur voor en ik ben verder altijd correct gekleed. Maar de afgelopen twee jaar werd ik verscheidene malen geweigerd in horecazaken vanwege die hotpants.
Sinds twee jaar is een mode onder autochtone jongemannen om als ze een groepje homo's zien, heel hard op en neer te gaan springen, zo dicht mogelijk tegen je aan. En dan scanderen ze: 'Homo's, homo's!'

Zelfs in een zeer ordinair café in De Pijp is het mij gebeurd, en niemand die maar een poging deed om mij te ontzetten. Maar uiteraard zijn die mensen daar allemaal homovriendelijk als je ze dat vraagt.

1812
Ik weet niet wat wij homo's de hetero's hebben aangedaan (andersom wel!), maar wat mij betreft is het over en uit met onze eeuwige vriendelijkheid naar hetero's toe. Vrij naar 1312 (All Cops Are Bastards) stel ik voor dat we in 2016 bij de Amsterdam Europride, het shirt 1812 gaan dragen (All Heterosexuals Are Bastards). En dan laat men maar eens zien dat men géén bastard is.

Ik wil niet door evident dom volk aan deuren worden geweigerd als ik correct ben gekleed, worden uitgescholden, 'bedanst' en ge-weet-ik-niet-wat.

Ik wil ook niet dat onze travestieten, de openlijke homocultuur en andere paradijsvolgels verdwijnen. Netzomin als de Wallencultuur. Want voor je het weet, vind je in Amsterdam alleen nog maar Hennes en Mauritzvestigingen en cruiseschepen. Dan zijn we een soort Bremen geworden. Nou, applaus. Daarom: de straat op: 1812!

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Sinds twee jaar is een mode onder autochtone jongemannen om als ze een groepje homo's zien, heel hard op en neer te gaan springen, zo dicht mogelijk tegen je aan