Direct naar artikelinhoud

Man vrij na explosie Staatsliedenbuurt

De 52-jarige man die woensdag in Amsterdam is aangehouden na een explosie eerder die dag in de Staatsliedenbuurt, is vanochtend vrijgelaten. Een woordvoerder van de politie bevestigde een bericht van AT5 hierover.

Man vrij na explosie Staatsliedenbuurt
Beeld anp

De man was de eigenaar van een personenauto die wegreed na de explosie. Getuigen hadden het kenteken genoteerd. Tegen AT5 zei de man dat hij niets met het incident te maken had en dat hij toevallig langsreed op weg naar huis. 'Het was gewoon een grote blunder van ze.'

'Er waren geen belangwekkende redenen om hem langer vast te houden', aldus de zegsman van de politie. 'We kunnen niet zeggen of hij wel of geen verdachte is. Nader onderzoek moet dat uitwijzen.'

Harde knal
Door de explosie rond 05.00 uur in de Fannius Scholtenstraat raakten drie geparkeerde auto's en enkele fietsen beschadigd en sprongen bij verschillende woningen de ramen. Niemand raakte gewond.

De oorzaak van de ontploffing op de stoep is nog onduidelijk. De onderdelen van het explosief die zijn teruggevonden, worden nog onderzocht. Uit buurtonderzoek bleek dat er omstreeks 04.00 uur ook al een harde knal te horen was. Mogelijk staat dat in verband met de latere explosie, een klein uur later.