Aanhouding bevestigd van man die gehandicapte stiefzoon vermoordde

De Leuvense raadkamer heeft vrijdag voor een maand de aanhouding bevestigd van de 68-jarige man uit Tremelo die dinsdagnacht in zijn huis aan de Dupontlaan in Tremelo zijn 48-jarige gehandicapte stiefzoon vermoordde. Die kampte met een mentale achterstand als gevolg van een aangeboren hersenletsel. De man werd woensdagmorgen opgepakt met verwondingen die erop duidden dat hij na de feiten had gepoogd zelfmoord te plegen. Hij bekende de feiten in de loop van de dag.

Volgens de Leuvense parketwoordvoerster Sarah Callewaert wijst alles op een wanhoopsdaad van iemand die het leven niet meer aankan. “Het motief dat hij voor de feiten geeft, is dat hij het overlijden van zijn vrouw een jaar geleden geen plaats kon geven en niet alleen verder kon. Hij heeft de houding van iemand die een einde wil stellen aan zijn leven”, aldus Callewaert.

In een afscheidsbrief aan de buren waarover Het Laatste Nieuws vrijdag bericht, schrijft de 68-jarige “dat het niet meer gaat en hij totaal op is”. “Het spijt me voor deze vreselijke afloop maar ik kan L. niet achterlaten met een zoveelste verdriet. Hij wil ook bij zijn ‘bijoeken’ zijn”, aldus de brief aan de buren die hem overmaakten aan de politie van Tremelo. Ook het opvangcentrum Rozemarijn waar de 48-jarige stiefzoon verbleef, kreeg volgens de krant een dergelijke brief.