Officiële bronnen bevestigen: ‘Gevonden brokstukken komen wel degelijk van spookvliegtuig MH370’

De brokstukken die eerder deze week voor de kust van het Franse eiland Réunion zijn gevonden, komen wel degelijk van een vliegtuig zoals dat van MH370, dat vorig jaar plots van de radar verdween, maar waar sindsdien nooit meer enig spoor van is gevonden, dat bevestigen Maleisische en Australische officiële bronnen, zo meldt CNN. Volgens diezelfde bronnen zijn de gevonden brokstukken wel degelijk afkomstig van een Boeing 777. ‘En de enige Boeing 777 die boven die regionen heeft gevlogen en waarvan het brokstuk afkomstig kan zijn is de vlucht MH370. Daardoor kunnen zowel de Maleisische als Australische bronnen met zekerheid zeggen dat het gevonden brokstuk wel degelijk van MH370 afkomstig is’, aldus CNN.

mige

De bevestiging van zowel de Australische als Maleisische officiële bronnen zou er komen na foto’s te hebben vergeleken. ‘Daarbij hebben ze ook een stencil van het onderdeel, dat overigens enkel op Boeings 777 wordt gebruikt, vergeleken met het brokstuk zelf. Het gevonden brokstuk zou onderdeel van de rechtervleugel van het vliegtuig geweest zijn. Dat onderdeel helpt de piloot het vliegtuig te controleren.’ Het brokstuk is momenteel onderweg naar Frankrijkg, waar het in Toulouse onderzocht zal worden door vliegtuigexperts, die zouden een finale bevestiging moeten geven dat het brokstuk wel degelijk van MH370 afkomstig is.’

Het onderdeel van de vliegtuigvleugel spoelde woensdag aan op de kust van het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar. Volgens eerder onderzoek lag het onderdeel al geruime tijd in het water. ‘Het onderdeel is ‘bijna zeker afkomstig zijn van een Boeing 777’, zei Abdul Aziz Kaprawi, de Maleisische onderminister van Transport eerder aan persagentschap Reuters. Dat is hetzelfde vliegtuigmodel als van de vlucht MH370 van Malaysia Airlines, die op 8 maart 2014 om een nog onbekende reden van de radar verdween. Ondanks grootschalige zoekacties in de Indische Oceaan is sindsdien geen spoor van het toestel, dat 239 mensen aan boord had. MH370 is de enige Boeing 777 die momenteel vermist is.

De Australische premier Warren Truss noemde het wrakstuk eerder ook al een heel belangrijke ontwikkeling in het onderzoek naar de verdwijning. ‘Moest aangetoond kunnen worden dat dit brokstuk wel degelijk afkomstig is van het vliegtuig, kunnen de nabestaanden van de slachtoffers eindelijk beginnen rouwen.’

Naast het vliegtuigonderdeel werd er ook een tas op dezelfde plek teruggevonden. Ook die zou mogelijk van één van de passagiers van de noodlottige vlucht MH370 afkomstig zijn, al zijn de Australische bronnen daar iets minder zeker van.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER