Direct naar artikelinhoud

A12 dicht na brand bestelbus met chemische stoffen

De A12 in de richting van Den Haag is tussen afrit Zevenhuizen en Bleiswijk tijdelijk afgesloten vanwege brand in een bestelbusje. De hulpdiensten troffen in de wagen chemische goederen aan die door een gespecialiseerd bedrijf moeten worden overgepompt. Dat liet een politiewoordvoerder woensdag weten. Het stuk snelweg blijft tot ongeveer 7 uur dicht, meldde Rijkswaterstaat.

A12 dicht na brand bestelbus met chemische stoffen

Wie vanuit Gouda Den Haag wil bereiken moet bij knooppunt Gouwe de A20 richting Rotterdam volgen en daarna de A13 naar Den Haag, aldus het advies van Rijkswaterstaat. 

Kort na middernacht zag de politie op de A12 het busje rijden en wilde ze dat ter controle aan de kant zetten. De bestuurder kreeg een volgteken en reed achter de politiewagen aan, maar kort daarop begon de wagen vaart te verminderen. ,,Hij reed heel langzaam en vloog ineens in brand'', aldus een woordvoerder.

De bestuurder is gevlucht en nog niet teruggevonden. De bestelbus is in vlammen opgegaan. Brandweerlieden roken na het blussen van de brand een ammoniaklucht. In de wagen troffen de hulpdiensten chemische goedjes aan in een plastic tank en andere verpakkingen. Ook zaten er gasflessen in de bus.

Als de chemische goederen uit de bus zijn gehaald, moet de wagen worden geborgen. Daarna wordt de staat van het wegdek beoordeeld.

Twitter bericht wordt geladen...