Direct naar artikelinhoud

Miljoenen vrijgemaakt voor beveiliging Kanaaltunnel

Groot-Brittannië heeft een bedrag van 7 miljoen pond (9,8 miljoen euro) beschikbaar gesteld voor het aanscherpen van de beveiliging van de Kanaaltunnel. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken Theresa May gezegd na overleg met Britse en Franse regeringslieden, zo meldden Britse media.

Migranten die Engeland proberen te bereiken via de kanaaltunnel.

Het geld moet worden gestoken in beveiliging aan de Franse kant van de tunnel. Dagelijks proberen tussen de 1500 en 2000 mensen via de Kanaaltunnel naar Engeland te gaan, op zoek naar een beter bestaan. Sinds begin juni zijn daarbij acht doden gevallen. Naar schatting 2200 mensen probeerden in de nacht van maandag op dinsdag de overkant te bereiken. Overigens slaagden slechts zo'n twintig in die poging.

Samenwerking
De Britten en Fransen willen samenwerken om een eind te maken aan het migrantenprobleem. De Franse autoriteiten zouden al veiligheidsmaatregelen hebben genomen bij Calais. Eurotunnel verwijt de Franse autoriteiten al lange tijd te weinig te doen om de migranten bij de tunnel weg te houden. De onderneming eist 9,8 miljoen van de Britse en Franse regering voor misgelopen inkomsten.