Direct naar artikelinhoud

Straatrover haalt eerst nog fiets uit het water, maar slaat dan toe

Aanvankelijk was een 26-jarige Amsterdamse nog zo blij met de hulp van drie mannen, die haar bij een netelige situatie te hulp schoten. Maar even later was ze haar telefoon en honderden euro's kwijt.

De Admiraal de Ruyterweg.Beeld Google Maps

De Amsterdamse kwam zondag thuis op de Admiraal de Ruyterweg. Terwijl ze met twee koffers en een tas haar huis binnen wilde gaan, stootte ze per ongeluk een fiets in het water. Drie mannen die op een bankje zaten te kijken, schoten haar direct te hulp.

Het lukte de mannen om de fiets weer op het droge te krijgen, maar plots greep een van hen de tas van de vrouw en rende weg. Een getuige zag de man wegrennen en belde de politie. Die kon de 30-jarige man in de Willem de Zwijgerlaan aanhouden, met de Iphone van het slachtoffer nog in zijn bezit en de rest van haar spullen in een prullenbak waar hij vlakbij stond. Een tweede telefoon van de vrouw werd op het politiebureau ook gevonden bij de dief.

Alleen de honderden euro's die de vrouw in haar tas had, zijn nog steeds verdwenen. De politie sluit niet uit dat de andere twee mannen die naar de fiets vissen, ook nog worden aangehouden. Zij waren verdwenen.