© DD

Onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten

Er komen zondagmiddag verspreid over heel land regen- en onweersbuien voor, mogelijk met hagel. Plaatselijk valt daarbij veel neerslag. Er staat een matige westenwind en tijdens de buien kunnen windstoten optreden. Aan de kust blijft het kwik steken bij zowat 21 graden, maar landinwaarts wordt het nog zo’n 25 graden in het centrum tot 30 graden in het zuiden van de provincie Luxemburg.

Volgens weerman Ruben Weytjens zijn er al voor het middaguur enkele losse buiten mogelijk. Namiddag kunnen er zwaardere buien komen en is er kans op wateroverlast. Tijdens de zwaarste onweersbuien kunnen rukwinden boven 70km/u voorkomen. In de loop van de avond verdwijnen de onweders naar Duitsland. We komen dan in stabiele en minder drukkende luchtmassa’s terecht waardoor het in de nacht naar maandag lekker kan afkoelen.

Maandag wordt droog en vrij zonnig. De wind waait matig uit het zuidwesten. Maxima: 21 graden aan zee en ongeveer 25 graden landinwaarts. Daags nadien wordt het opnieuw warm met zonnige perioden en ongeveer 29 graden.

Aan zee is het koeler. In de loop van de dag wordt de kans op enkele regen-of onweersbui groter.

Maar woensdag zijn we aan een frisser intermezzo toe. Er staat een pittige westenwind en de temperatuur blijft bij zowat 20 graden steken.

In de tweede helft van de week is het droog, het wordt zonniger en de temperatuur loopt tegen vrijdag op naar pakweg 28 graden.

Belga/MaLu

(

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer