Antwerpen opent Tour-Fanpark op Groenplaats

Antwerpen maakt zich op voor de komst van de Tour. De derde etappe start maandag in Antwerpen, maar dit weekend al moet de tourgekte losbarsten in de stad. Op de Groenplaats is nu al een fanpark opgericht. Daar kan iedereen de koers volgen op een groot scherm.

(kld)

Op de Groenplaats is zaterdagmiddag in het ‘Tour de France-fanpark’ het startsein gegeven van de festiviteiten voor de Antwerpse passage van de Franse wielerwedstrijd. Ex-wielrenner Marc Wauters, die ooit een rit in Antwerpen won, kwam het fanpark mee openen.

Maandag vertrekt in Antwerpen de derde etappe van de 102de editie van de Tour de France, een tocht van 154 kilometer naar de Muur van Hoei. Om deze start te mogen organiseren betaalde de stad 350.000 euro. Er werd ook duchtig promotie gemaakt. De drie dagen in teken van de tour kosten de stad 800.000 euro, meldt VTM, maar moeten ook veel opbrengen.

Zot van koers

Zaterdag werd alvast gestart met een heus Tour-weekend met allerlei activiteiten. Op de Groenplaats werd zaterdagmiddag het fanpark geopend. 'Antwerpen is zot van koers', zei schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). 'De stad kleurt geel. Er hangen gele vlaggen aan het stadhuis en ook Brabo (standbeeld op de Grote Markt, nvdr) heeft een geel shirt aan.'

Op de Groenplaats kan je in het fanpark onder meer een podiumfoto laten maken, allerlei fietsen uitproberen of een Tour de France-tentoonstelling bezoeken. Vanop een terras kan men de drie eerste etappes live volgen op groot scherm. Parasols moeten soelaas brengen tegen de hitte.