‘Opgelet voor hinder en hitte bij werken op E34’

© BELGA

Op de E34 richting Antwerpen vinden dit weekend werken plaats tussen Beerse en Zoersel, waardoor de hele snelweg zal afgesloten worden van vrijdagavond tot maandagochtend. Dat zal allicht voor grote verkeershinder zorgen en aangezien ook de hittegolf nog aanhoudt, vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om voor alternatieven te kiezen of je goed voor te bereiden door zeker voldoende water mee te nemen tijdens de rit.

De werken zijn het sluitstuk van een grondige heraanleg van het wegdek van de E34, die al sinds maart aan de gang is. De opritten Turnhout-Centrum, Turnhout-West en Beerse en de op- én afrit van Lille zullen gesloten blijven richting Antwerpen en het doorgaand verkeer op de E34 moet verplicht de snelweg verlaten aan Turnhout-Centrum.

Het verkeer zal tijdelijk omgeleid worden via de N19 in Kasterlee en vervolgens - in Geel - de E313. Voor zwaar verkeer is deze omleidingsweg verplicht. Personenverkeer kan ook via de N12 en N14 naar het op- en afrittencomplex van Zoersel rijden, voorbij de werfzone op de E34. Wie in de regio Turnhout moet zijn, mag wel nog gebruik maken van de complexen Turnhout-West en Beerse.

AWV benadrukt donderdag dat de hitte en de hoge wachttijden voor fysieke ongemakken kunnen zorgen. Wie absoluut met de wagen in de regio moet zijn, moet zeker genoeg fris drinkwater bij zich hebben en voorts de verkeersinformatie op de voet opvolgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen