© Photo News

OEFENMATCHEN. Genk went stilaan aan ‘stijl Maes’

Donderdag stond er slechts één oefenwedstrijd met een eersteklasser op het programma. Racing Genk sloot ook zijn tweede oefenwedstrijd met een zege af. Het Nederlandse UNA, vergelijkbaar met een Belgische derdeklasser, was logischerwijze een maatje te klein: 0-3.

rc

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Tshimanga, Zarandia en Cissé waren bij Genk de ‘nieuwkomers’. Tshimanga maakte al meteen indruk met een hele reeks rushes. Cissé van zijn kant moest even wennen aan de ‘stijl Maes’. Hij kneep te vaak naar de zin van zijn coach naar binnen en kreeg dat te horen, naar het einde van de eerste helft had hij het wel begrepen. Kansen dwongen de Limburgers in die eerste helft voldoende af maar in de box ontbrak nog de nodige scherpte. De tweede helft, met een fel verjongd team, had minder om het lijf maar met goals van Loshaj, die lof kreeg toegezwaaid van Peter Maes, en Odutayo werd de marge alsnog verhoogd.

Slotconclusie van de coach: ‘Je ziet in zo’n zware voorbereiding onmiddellijk wie overleeft en wie een beetje door het ijs zakt.’ Namen noemde hij niet. Ook al omdat hij tevreden is over de gang van zaken. ‘Ik merk dat iedereen mee wil en gretig is. Ze beginnen mijn manier van spelen op te pikken. We voetballen dominant en geven amper iets weg. Dat is de weg die we verder moeten bewandelen. Het komt goed.’

KRC GENK eerste helft: Bizot – Anele, Kabasele, Ndidi, Tshimanga – Gerkens, Buyens – Zarandia, Okriashvili, Cissé – De Camargo.

KRC GENK tweede helft: Bizot (60’ Coucke) – Castagne, Kara, Wouters, Tshimanga (60’ Hamalainen) – Bertaccini, Heynen, Loshaj, Gorius – Schrijvers – Odutayo.

Doelpunten: 17’ Okriashvili (str.), 74’ Loshaj 0-2, 86’ Odutayo 0-3.

Aangeboden door onze partners