© BELGA

Summerfestival: alles wat je moet weten

De Antwerpse hoogmis voor feestgangers, het Summerfestival, verhuist dit jaar voor zijn zevende editie naar de Middenvijver op Linkeroever. Op zaterdag 4 en zondag 5 juli zullen liefhebbers van pompende beats zich kunnen vergapen aan een hele rist bekende dj's en bands. Maar wat heeft dit muziekfestival nu allemaal te bieden? Een overzicht.

BaP

Waar vindt Summerfestival plaats? In tegenstelling tot de vorige zes edities, gaat de zevende editie van het Summerfestival dit jaar niet door op het Nieuw-Zuid. De Middenvijver aan de Blancefloerlaan op Linkeroever zal in 2015 het decor worden voor tal van topdj's en muziekbands.

Wanneer gaat Summerfestival precies door? Summerfestival omhelst twee dagen vol pompende beats en hevige drums. Van 11 uur tot middernacht ben je welkom op zaterdag 4 en zondag 5 juli. Let wel op: wie na 23 uur de festivalsite wil betreden, is eraan voor de moeite en wordt de toegang ontzegd. Ook kan je, eens de ingang doorlopen, niet meer buiten en binnen wandelen. "Binnen is binnen en buiten is buiten", laat de organisatie op zijn website weten. Op vrijdag 3 juli wordt een dag voor het evenement een heuse 'Pre-party' georganiseerd op de campingweide. Deze gaat door vanaf 21 uur tot middernacht.

Hoe oud moet je zijn om de festivalsite te mogen betreden? Aan tieners die na het jaar 1999 zijn geboren wordt de toegang geweigerd. Er zullen geen uitzonderingen worden gemaakt, zelfs als u wordt vergezeld door een volwassene.

Wat mag je absoluut niet meenemen naar Summerfestival? Aerosol-bussen, glas, drugs, scherpe materialen, paraplu's, eigen drank en voedsel, deodorant, muziekspelers, speakers, (selfie)stokken en alle andere voorwerpen die gebruikt kunnen worden als wapen zijn strikt verboden. Ook dieren mogen absoluut niet binnnen.

Hoe geraak je op Summerfestival? Wie voor het openbaar vervoer kiest, pakt best een trein naar het Centraal Station in Antwerpen en vervolgt zijn of haar route via de trams op tramlijnen 3 (richting Zwijndrecht),5,9 of 15 (alle drie richting Linkeroever). Stap vervolgens af aan het tramstation 'P+R Linkeroever' en je komt recht voor de ingang van Summerfestival te staan. Leuke extra: je kan exclusief via de website van de NMBS een speciaal treinticket voor Summerfestival bemachtigen voor €11,50 euro, niet afhankelijk van waar je komt. Verkiest u om met de auto te gaan, duid niet 'Blancefloerlaan' aan in uw GPS, maar geef dan 'Canadastraat,2070 Zwijndrecht' in. Daar is een grote parking voorzien voor autobestuurders. Een parkeerticket kost €10, ongeacht hoeveel dagen je voertuig daar zal verblijven.

Zal het verkeer op Linkeroever hinder ondervinden? Op vrijdag 3 juli zal de Noordzijde van de Blancefloerlaan van 8 uur tot middernacht parkeervrij worden gemaakt, al is het verkeer op deze kant van de baan wel toegelaten. Zaterdag en zondag is deze rijstrook niet alleen parkeervrij, er mag ook geen verkeer door rijden. Op de Zuidelijke kant van de weg zal het volledige weekend verkeer in beide richtingen worden toegelaten. Wat afgesloten wegen op Linkeroever betreft, worden er in totaal negen straten verkeersvrij gemaakt. De Hugues C. Pernathlaan, Edmond De Coussemakerstraat, Hubert Lampolaan, August Van Cauwelaertlaan, Louis Frarynlaan, Willem Gijsselsstraat, Paul Housmansstraat, Aldolf Menystraat, Urbain Reniersstraat zullen allemaal niet toegankelijk zijn voor verkeer. Op de Twitterpagina van Politie Antwerpen blijf je op de hoogte van de laatste verkeerssituaties aan en rond het festivalterrein op Linkeroever.

Kan je tijdens het festival Linkeroever bereiken via de E17? Tussen 11 uur en 15 uur zal de afrit 'Linkeroever' op de E17 afgesloten worden voor alle verkeer. Autobestuurders zullen op dit tijdstip moeten omrijden via afrit 'Zwijndrecht' of de Charles De Costerlaan. Voor het volledige mobiliteitsplan kan je hier terecht.

Wie zal de Middenvijver in vuur en vlam zetten? Summerfestival pakt dit jaar uit met een affiche om U tegen te zeggen. Zaterdag zit 's werelds beste dj (uitgeroepen door het toonaangevende dj-magazine DJ MAG, red.) én volbloed Nederlander Hardwell achter de draaitafels. Ook landgenoten Yellow Claw maken met hun geschifte muziek ongetwijfeld de dansbenen los. Booka Shade, Regi en het zware Angerfist zijn nog maar enkele toppers van de stevig gevulde zaterdag. Zondag nemen onder meer Yves V, Korsakoff, Dave Lambert en Orjan Nilsen het muzikale entertainment voor hun rekening.

Zullen de weergoden de feestgangers gunstig gezind zijn? Warme pulls, lange broeken en jassen zullen in de minderheid zijn, want de piek van de aankomende hittegolf zal de bezoekers van Summerfestival overspoelen. Een wolkje kan al eens aan de lucht verschijnen, maar met temperaturen tot 38 graden zal vooral hydratatie een noodzaak zijn. Omdat de temperatuur zo hoog zal liggen, zullen er extra schuilplaatsen voor het warme weer worden gecreërd. Verder zullen bezoekers verkoeling kunnen zoeken bij een watervernevelingssyteem en plaatsen waar extra watervoorzieningen worden geplaatst. Op het campingterrein zal dicht bij de sanitaire voorzieningen gratis kraantjeswater beschikbaar zijn, net als flesjes water aan een derde van de prijs. Wie zich op de festivalsite bevindt, kan tussen 11 en 18 uur flessenwater verkrijgen aan de helft van de prijs.

Zijn er nog tickets beschikbaar? Er zijn nog steeds dag- en weekendtickets te verkrijgen op de website van Summerfestival. Voor een dag betaal je 48 euro, voor het volledige pakket moet je 90 euro neertellen.

Leuk om weten:

- De organisatie van Summerfestival heeft een eigen app ontwikkeld. Rep je dus zo snel mogelijk naar de App Store (Apple) of naar de Play Store (Android).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

- Er zal ook een livestream van het festival te zien zijn op de website van Summerfestival. Houd vanaf 16 uur de website in de gaten om de laatste beelden vanop de festivalweide live mee te maken.

- Schrik om door het hevige telefoonverkeer je vrienden niet meer terug te kunnen vinden, moet je helemaal niet hebben. In samenwerking met telecomoperator BASE heeft Summerfestival een gloednieuwe gsm-mast geinstalleerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER