Direct naar artikelinhoud

Cruijff steunt Laporta in verkiezingsstrijd

Johan Cruijff staat volledig achter Joan Laporta in diens poging om opnieuw voorzitter van FC Barcelona te worden. De beroemde nummer 14 heeft zich officieel opgeworpen als steun en toeverlaat van de 53-jarige Catalaan, die tussen 2003 en 2010 al de leiding had in Camp Nou.

Cruijff steunt Laporta in verkiezingsstrijd
Beeld anp

Laporta strijdt deze maand met de huidige preses Josep Maria Bartomeu om het voorzitterschap bij de Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League.

Cruijff nam in 2010 afstand van Barcelona na openlijke aanvaringen met Sandro Rosell, de opvolger van Laporta als voorzitter. De oud-speler en succestrainer van de Catalaanse club wil Barça echter graag weer met zijn adviezen van dienst zijn als zijn vriend Laporta terugkeert aan de macht. Cruijff steunt het plan van Laporta om VN-kinderrechtenorganisatie Unicef weer belangeloos op het shirt van Barcelona te zetten. De 68-jarige Amsterdammer pleit daarnaast voor meer aandacht voor de jeugdopleiding en het tweede elftal. 'Hiervoor en om vele andere reden heeft deze club Laporta nodig als voorzitter', zei Cruijff donderdag op zijn website.