Direct naar artikelinhoud
Update

Tourblokkade door politieagenten van de baan

De politiebonden voeren zondag wel acties tijdens de Tour de France in Rotterdam, maar die zullen geen vertraging opleveren. De bonden en de burgemeester zijn het eens geworden. Het kort geding tegen de cao-actie van de politiebonden is daarmee van de baan.

Actievoerende politieagenten verzamelen zich op het Binnenhof.Beeld anp

De actievoerende agenten gaan voor de reclamekaravaan uit fietsen en de Erasmusbrug zal vol staan met politievoertuigen. 'Uiteraard zijn er ook veel collega's aan het werk om er alles aan te doen om het evenement vlekkeloos te laten verlopen', zeiden de bonden donderdag op een persconferentie in het Rotterdamse stadhuis.

Het kort geding was aangespannen door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en zou donderdag dienen. De agenten voeren al maanden actie voor een betere cao. Om de eis kracht bij te zetten wilden ze zondag midden op de Erasmusbrug in Rotterdam de complete reclamekaravaan van de Tour controleren. Hierdoor zou de tweede etappe van de Tour, van Utrecht naar Neeltje Jans, moeten worden uitgesteld.

Dinsdag lieten de rijksambtenaren al weten af te zien van hun geplande vertragingsacties tijdens de Tour, omdat er 'te veel obstakels zouden zijn'. De ambtenaren wilden zaterdag de proloog dwarsbomen door 's middags tussen 13 en 14 uur op het parcours te fietsen. De tour start om 14 uur.

Deelnemers aan de Toerversie van de Tour de France.Beeld anp

Lees ook

Geselecteerd door de redactie