Bouwkraan valt op dakterras van buren

© toro

© toro

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een bouwkraan is gisterennamiddag om 14.45 uur omgevallen op een werf in de Spoorwegstraat in Hasselt. Enkele arbeiders moesten snel wegspringen toen het gevaarte plots kantelde. Eén man, de kraanbestuurder, raakte zwaargewond. De spits van de kraan zelf plofte nog op het dakterras van de buren.

Toon ROYACKERS

‘Om 14.45 uur hoorden we hier plots een loeiharde slag’, zegt buurman Gerry Bussé. ‘Het huis daverde even op zijn grondvesten. Ik was op dat moment in de garage. Buiten zag ik tot mijn grote verbazing een bouwkraan op onze oprit liggen.’

Het bleek te gaan om de kraan van het naastliggende perceel. Daar waren arbeiders gisterennamiddag nog druk in de weer met de afwerking van de kelder van een nieuwbouw op de hoek met de Jef Koningsstraat. Bij het hijsen van de materialen raakte het gevaarte plots uit balans. De kraanbediende moest wegspringen om zichzelf in veiligheid te brengen en raakte daarbij zwaargewond. Ook andere arbeiders sprongen in allerijl opzij voor de kraan en het rondvliegende puin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen