© *

Vijf originele spelletjes voor in de tuin

In deze weersomstandigheden is het ’s avonds aangenaam vertoeven in de tuin. Zin in een spel, maar Kubb en Petanque al beu? Dan bieden deze vijf originele spelletjes voor buiten afwisseling.

vwh

Darts in het gras

Beeld: Amazon

Je kan uiteraard een traditioneel dartspel in de tuin hangen, maar het kan ook grootser met drie cirkels om op het gras te leggen en reusachtige pijlen om erin te mikken. Leuke variant: bevestig ballonnen op het gazon, schrijf er punten op, mik en prik ze kapot.

Dartsspel voor in de tuin, 43,09 euro via bol.com

Gigantisch schaakspel

Beeld: www.diynetwork.com

Aan het verbouwen? Of ken je vrienden met een bouwwerf? Vraag of ze tegels op overschot hebben om een heus schaakbord aan te leggen in je eigen tuin. Handige creatievelingen kunnen hun pionnen zelf maken, maar ze zijn ook gewoon te koop in reuzenformaat.

Alle nodige pionnen vind je hier . Volledige spellen zijn te koop via www.ubergames.nl

Kermis in de tuin

Beeld: mojosavings.com

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een zeil, brede washi tape, een markeerstift, touw en plastic ballen. Snij een vijftal vierkanten in het zeil. Duid de randen aan met de tape en schrijf er scores onder. Bevestig de bovenste hoeken van het zeil met een touw aan een paal of takken van de bomen. Verdeel je vrienden over verschillende teams. Probeer de ballen door de gaten te gooien en sprokkel punten. Je kan zelf de afstand van het doek en het aantal toegelaten worpen per ronde bepalen. Te warm? Gooi met ballonnen vol water. Wie achter het doek staat, krijgt met een beetje geluk een verfrissende douche.

Zelfgemaakte Jenga

Beeld: www.abeautifulmess.com

Verzamel 48 gelijke, gladde houten plankjes met een minimale dikte van 5 centimeter en een minimale lengte van zo’n 30 centimeter. Je kan planken uit de doe-het-zelfzaak zelf zagen, of om hulp vragen in de winkel. Schilder de uiteinden van de planken in frisse kleuren. Als ze droog zijn kan je ze stapelen en beginnen spelen.

Uitwisbare Twister

Beeld: youplusmeforalways.blogspot.be

De Twister-mat buiten leggen is één optie, kleurrijke bollen op het gras spuiten is een creatief alternatief. Neem een stuk karton en teken er een cirkel in met 25 centimeter diameter. Snijd de cirkel uit met een mes zodat je een sjabloon krijgt. Gebruik dat nu om vier rijen bollen in vier verschillende kleuren krijtspray (niet schadelijk voor het gras) op te spuiten. Voorzie ook een potje met papiertjes waarop je de richtlijnen zoals linkerhand groen, rechtervoet blauw op kan schrijven. Laat een neutraal persoon de papiertjes kiezen.

Hier koop je krijtspray in verschillende kleuren. Werkt ook op je terras en vervaagt na enkele dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer