Direct naar artikelinhoud

Oranje onder Hiddink: meer verlies dan winst

Het Nederlands elftal heeft in de tweede termijn van Guus Hiddink als bondscoach meer wedstrijden verloren dan gewonnen. Liefst vijf van de tien interlands onder de 68-jarige Varssevelder leverden een nederlaag op. De nummer drie van het afgelopen WK boekte onder Hiddink vier overwinningen, één wedstrijd eindigde gelijk.

Oranje druipt af na een nederlaag tegen IJslandBeeld anp

Hiddink keerde in september terug op de bank bij Oranje met twee nederlagen, vriendschappelijk tegen Italië (2-0) en in de EK-kwalificatie tegen Tsjechië (2-1). Na de winst in oktober op Kazachstan (3-1) volgde een dramatische nederlaag in Reykjavik tegen IJsland (2-0) en ook een verloren oefeninterland in Amsterdam tegen Mexico (2-3). Hiddink koppelde vervolgens zijn lot aan de kwalificatiewedstrijd tegen Letland, die dik werd gewonnen (6-0).

Oranje opende dit kalenderjaar met een zwaarbevochten gelijkspel in de EK-reeks tegen Turkije (1-1), gevolgd door een hoopgevende oefenzege op Spanje (2-0). Begin deze maand verloor de ploeg van Hiddink de oefeninterland tegen de Verenigde Staten met 3-4. Een week later sloot Oranje het seizoen af met een overwinning in Riga op Letland (0-2).