Direct naar artikelinhoud
Update

Benitez emotioneel bij presentatie in Madrid

Rafael Benítez is de nieuwe trainer van Real Madrid. Dat heeft de Spaanse voetbalclub woensdag bekendgemaakt. Benítez, die vorige week zijn vertrek bij Napoli aankondigde, is de opvolger van Carlo Ancelotti. De 55-jarige Spanjaard was eerder onder meer werkzaam bij Chelsea, Internazionale, Liverpool en Valencia. De geboren Madrileen tekent een contract voor drie jaar.

Benitez emotioneel bij presentatie in Madrid
Beeld getty

Ancelotti leidde Real Madrid vorig seizoen naar 'La Decima', de tiende zege van de club in de Champions League en voorganger Europa Cup 1. Dit seizoen was het allemaal wat minder in Bernabéu, de thuishaven van de 'Koninklijke'. Real won nog de Europese Supercup en het WK voor clubteams, maar sneuvelde in de halve finale van de Champions League en moest de landstitel aan FC Barcelona laten. Daarop besloot voorzitter Florentino Pérez dat het tijd was voor een nieuw gezicht op de bank, hoewel sterspeler Cristiano Ronaldo nog zijn steun uitsprak voor de Italiaan.

,,Dit is een emotionele dag. Ik keer terug naar huis'', sprak Benítez die in 1986, nadat een blessure een einde maakte aan zijn actieve loopbaan als voetballer, in dienst trad als jeugdtrainer bij Real Madrid. Het was het begin van een loopbaan die onder meer twee landstitels met Valencia en de winst in de Champions League met Liverpool opleverde.

,,Ik heb een goede technische staf achter me staan. Ik hoop dat het gaat lopen, dat we titels gaan pakken en het team mooi voetbal laat zien. Dat ben je verplicht als je over zo'n goede selectie beschikt.'' Benítez onderzoekt momenteel of versterkingen noodzakelijk zijn.

Benitez emotioneel bij presentatie in Madrid
Beeld getty
Rafael Benitez.Beeld afp