Overvallers bewerken winkelbediende met stroomstootwapen

© gva

© bfm

thumbnail: null
thumbnail: null

De Antwerpse politie heeft twee verdachten opgepakt van een overval op de Carrefour Express op de Florent Pauwelslei in Deurne. Bij die overval raakten twee mensen gewond: een werknemer van de winkel en een klant.

dvd, lej

Drie overvallers stapten zaterdagavond rond 19.30 uur de Carrefour aan de Florent Pauwelslei in Deurne binnen. De mannen die met hoodies vermomd waren, bedreigden de aanwezigen met een taser of stroomstootwapen en een mes.

Zes dagen arbeidsongeschikt

Twee aanwezigen werden bij de overval gewond, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. Een personeelslid van de winkel werd met het stroomstootwapen bewerkt en liep daarbij brandwonden op. Een klant die de hulpdiensten wilde bellen, kreeg klappen met een stok. Beide slachtoffers zijn zes dagen arbeidsongeschikt.

Of de overvallers buit konden maken, is nog niet bekend.

Rivierenhof doorzocht

‘De daders vluchtten na de overval met de fiets richting Rivierenhof’, zegt Lommaert. Daarom besliste de politie om het hele park af te grendelen en uit te kammen. Daarbij werd ook de hulp van de helikopter gevraagd. Toen dat niets opleverde werd een ruimere omgeving van de Florent Pauwelslei doorzocht.

Rond 21.10 uur werden op de Sterckxhoflei twee verdachte jongemannen aangetroffen, zegt de politiewoordvoerder. ‘Ze werden meegenomen naar het politiebureau. Een van hen is bijna onmiddellijk tot bekentenissen overgegaan.’ Die bekentenissen worden nu nog verder onderzocht, zegt Lommaert. Ook naar de andere dader wordt nog uitgekeken.