© Michael Meers

United Tongeren pakt titel na thriller

In het hol van de leeuw heeft United Tongeren de landstitel na verlengingen veroverd na een thriller tegen Initia Hasselt, 28-29. Voor de Tongenaren de zesde landstitel in de clubgeschiedenis. Afscheidnemend doelman David Polfliet ontpopte zich als man van de wedstrijd.

Michael MEERS

De openingsscore van De Beule ging gepaard met Tongers gezang en getrommel dat het thuispubliek moeiteloos overtrof. United nam het commando en liep tot maximaal 8-11 (24’) uit. Tussendoor moest de stevige Tongerse verdediger Jean-Paul Stijn (hamstrings?) de wedstrijd staken, een cadeautje dat Tom Robyns in geschenkverpakking aannam met zeven goals voor rust (12-13).

Vanaf 16-16 (38’) werd een thriller afgespeeld. Beide ploegen losten elkaar voor geen meter (20-20, 21-21 en 22-22, 23-23, 58’). Bij 24-23 (nog 59”) kwam Initia voor het eerst op voorsprong, Meijer maakte met nog 23 seconden te spelen gelijk. Na een time-out kon Ooms niet meer scoren. Verlengingen. Daarin was het weer De Beule (2x) die Tongeren op voorsprong bracht, 26-27 na de eerste vijf minuten. Beide ploegen speelden haasje-over: Roelands maakte gelijk, Glesner zorgde voor 27-28 en Robyns zorgde weer voor het evenwicht (68’). Met nog één minuut ging Tongeren er via Meijer definitief over, 28-29.

Eerder op de avond konden de vrouwen van Initia wél de landstitel pakken tegen Visé met 22-20.