Direct naar artikelinhoud

Google: 'koopknop' komt naar advertenties bij zoekresultaten

Google gaat een koopknop in advertenties bij zoekresultaten plaatsen, zo heeft een topman van het concern bevestigd. Gebruikers kunnen hiermee direct een bestelling plaatsen via een Google-pagina. Dit moet aankopen voor webwinkels aanjagen.

Google: 'koopknop' komt naar advertenties bij zoekresultaten
Beeld reuters

'Er komt een koopknop, die is op handen', zei Googles chief business officer Omid Kordestani tijdens een evenement van de site Recode. De knop komt bij productadvertenties te staan en leiden bezoekers na een klik naar een webpagina van Google zelf, waar ze de transactie kunnen afronden. Geruchten over de komst van de koopknop verschenen half mei bij The Wall Street Journal.

Volgens Kordestani probeert Google zo het probleem van winkeliers op te lossen dat internetters wel op productafbeeldingen van advertenties klikken maar niet tot aanschaf overgaan. Het verminderen van het aantal stappen om te kunnen kopen, zou dit mogelijk oplossen. Onder andere Amazon en Twitter hebben al zogenoemde koopknoppen.Verder zei de topman dat gebruikers steeds vaker mobiel producten kopen. Zoekacties die shoppingresultaten 'in de buurt' opleveren zou in een jaar tijd verdubbeld zijn.

Google: 'koopknop' komt naar advertenties bij zoekresultaten
Beeld afp