Direct naar artikelinhoud

Brandend mestschip op Noordzee staat op ontploffen

Een brandend schip met meststoffen voor de Duitse kust staat op ontploffen. Boven de Noord-Duitse steden Cuxhaven en Bremerhaven hangen wolken die afkomstig zijn van het vrachtschip Purple Beach. De steden zijn getroffen door stankoverlast. Dit meldt de NOS.

Een vrachtschip op de Noordzee (niet het getroffen vrachtschip).

Het met meststoffen geladen schip staat op 30 kilometer uit de kust van het eiland Helgoland op de Noordzee in brand. Het schip dreigt de exploderen.

Inwoners van Cuxhaven en Bremerhaven klaagden vannacht bij de politie over stank. Er zou geen gevaar voor de volksgezondheid bestaan. De bewoners zijn wel opgeroepen ramen en deuren gesloten gehouden.

De 192 meter lange Purple Beach kwam maandag in de problemen toen er rook uit het laadruim kwam. Toen er werd vastgesteld dat er schadelijke stoffen vrijkwamen, werd de 22-koppige bemanning van boord gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Ook een aantal brandweerlieden is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Er is niemand zwaar gewond.

Veiligheidszone
Door de zware dampen en de hitte kan niemand bij het schip komen. Het is daardoor ook niet bekend hoe de situatie in het laadruim is. De autoriteiten hebben een 'veiligheidszone' van vijf kilometer rond het schip ingesteld, waar niemand mag komen.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...