Direct naar artikelinhoud

Team Brunel wint zevende etappe Ocean Race

De Nederlandse zeilboot Team Brunel heeft vandaag de zevende etappe in de vermaarde Volvo Ocean Race gewonnen. Het schip onder leiding van kapitein Bouwe Bekking vertrok op 17 mei uit het Amerikaanse Newport, en arriveerde woensdagmorgen als eerste in Lissabon.

Team Brunel wint zevende etappe Ocean Race
Beeld getty

Bekking kijkt alvast uit naar het vervolg van de race. ,,Alles is nog mogelijk! Er zijn nog twee etappes te gaan", meldt hij op Twitter.

Het Spaanse team Mapfre finishte als tweede, en het Turks-Amerikaanse Team Alvimedica derde. De etappeuitslag is nog niet definitief. De jury beraadt zich nog op straffen voor Mapfre, het Chinese Dongfeng Racing Team en het als zesde geëindigde geheel vrouwelijke Team SCA. De boten zouden onderweg op de Atlantische Oceaan ongeoorloofde manoeuvres hebben gemaakt.

Team Brunel staat na zeven etappes op de derde plaats in het algemeen klassement. Het verschil met nummers een en twee Abu Dhabi Ocean Racing en Dongfeng, die respectievelijk slechts als vijfde en vierde aankwamen, wordt door de overwinning flink kleiner. De achterstand op Dongfeng bedraagt nog slechts één punt, terwijl Abu Dhabi daar weer vijf punten voor ligt.

De achtste en voorlaatste etappe vertrekt op 7 juni uit Lissabon en voert de zeilers naar het Franse Lorient. De Ocean Race eindigt op 27 juni met een havenrace in Göteborg. Een week eerder gaan de boten een etmaal lang voor anker in Scheveningen.