Direct naar artikelinhoud

Massagraven ontdekt in Maleisië

De politie in Maleisië heeft massagraven ontdekt waarin vermoedelijk slachtoffers van mensensmokkel liggen. Om hoeveel graven het precies gaat, is niet bekendgemaakt. Lokale media berichtten zondag over honderd tot enkele honderden lichamen die zouden zijn ontdekt.

Massagraven ontdekt in Maleisië

De massagraven werden gevonden op twee plaatsen in de noordelijke staat Perlis, die grenst aan Thailand. In het gebied werden ook resten gevonden van kampen waar migranten zouden zijn vastgehouden. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Zahid Hamidi waren die kampen zeker vijf jaar in gebruik.

Zuidoost-Azië kampt op dit moment met een vluchtelingencrisis. Duizenden moslimimmigranten zijn per boot gevlucht uit hun overwegend boeddhistische thuisland Myanmar. Indonesië, Thailand en Maleisië hebben de schepen weggestuurd en sindsdien dobberen de ontheemden op zee. De vluchtelingen maken deel uit van de Rohingya die in Myanmar niet wordt erkend als bevolkingsgroep. Maleisië en Indonesië willen 7000 vluchtelingen tijdelijk opvangen.