Rugbyspeler in levensgevaar na mogelijk hartfalen

© ss

Een 34-jarige Franse rugbyspeler is zaterdag op het Flanders Open toernooi in Dendermonde plots in elkaar gezakt. De speler van XF Cors, een Belgisch team uit Bosvoorde, werd gereanimeerd door een ploegmaat, bevestigt de organiserende Dendermondse Rugby club.

svov

De man greep tijdens een wedstrijd naar z’n borst en zeeg neer. Mogelijk ging het om een hartfalen. Hij werd op het veld gereanimeerd door een ploegmaat en door de MUG overgebracht naar het AZ Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde. Volgens de club werd het tornooi even stilgelegd. Nadien ging het tornooi wel voort. ‘Maar het is opmerkelijk stiller’, klinkt het verslagen bij de club.

De sportwereld wordt op die manier in minder dan een maand tijd voor de vierde maal opgeschrikt door een mogelijk hartfalen van een speler. Enkele weken geleden zakten voetballers Gregory Mertens van Lokeren en Tim Nicot van Beerschot-Wilrijk plots in elkaar op een voetbalveld en overleden nadien in het ziekenhuis. De Deense basketter Rasmus Larsen van Spirou Charleroi werd een tiental dagen geleden dood gevonden in zijn woning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen